Bakanın parasını verdi, hastaneye yatırıldı

Bakanın parasını verdi, hastaneye yatırıldı

Bakan Bayraktar'ın yardım ricasını yanlış anlayarak para vermek istedediği genç kanser hastası valilik tarafından bulunarak tedavi altına alındı.

Bakanın parasını verdi, hastaneye yatırıldı
16px
24px
15.04.2013 11:50
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ilaç alabilmesi için yardım amaçlı verdiği parayı, dilenci olmadığını belirterek iade eden genç kızın kimliği belirlendi.

 Bakan Bayraktar'ın talimatı üzerine Valilik tarafından yapılan araştırmada kanser tedavisi gördüğü öğrenilen genç kızın, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Dilek Özçelik olduğu öğrenildi.

VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Edirne Valisi Hasan Duruer, Bakan’la yaşanan polemiğin ardından devreye girerek Dilek Özçelik’i sabah makamında ağırladı. Duruer “Bakan Bey’in yanında da ilgileneceğimi söylemiştim. Akşam kendisiyle görüştük. Sabah da geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Hastalığının tedavisi konusunda kendisine yardımcı olacağız” dedi.

Dilek Özçelik ise ilaç konusunda yaşanan sıkıntıları “İlaçlar neden serbest piyasa? Neden devlet bu konuda elini eteğini çekmiş durumda? Benim gibi insanlar sizin gibi makam sahibi değiliz ve bir çok şeye kolaylıkla ulaşamıyoruz. Hastalığımı öğrendikten sonra ailecek oturup üzülemedik bile. Bize böyle bir gerçeklikten bahsettiler. Başta inanmak istemedim ama süreç gerçekten öyle işliyordu. Her başvurduğum yerde ilaç yok dendi” sözleriyle anlattı.

Özçelik Bakan Bayraktar’la yaşana olayı şöyle anlattı:

Ben Bakan’ı şans eseri gördüm. Devletin başındaki insanların orda olmalarının sebebinin tüm bireylerin ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu sanıyorum. Hala öyle midir bilmiyorum ama bu düşünceyle kendisinin beni dinlemesini arzu ettim. Ama ben ilaç dedikçe o para dedi.

Bu konuşmanın ardından Dilek Özçelik hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı.
Valiliğin irtibata geçtiği Özçelik, tedavi için hastaneye yatırıldı.

BAKANLIK: BAKAN AĞLATMADI, YARDIM ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Edirne programı sırasında, önünü kesen ve ağlayarak yardım isteyen genç kızı, "ağlatmadığı, yardım ettiği" belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Edirne programı sırasında önünü kesen ve ağlayarak yardım isteyen kıza yardım etmiştir. Bayraktar, Edirne Valisi Hasan Duruer'e de bu konuyla ilgili olarak talimat vererek, konunun çözülmesini istedi.

Söz konusu öğrenciyi Valiliğe davet eden Hasan Duruer konuya çözüm bulmak için gerekenin yapılacağını ifade etmiştir. Sayın Bakanın yardım sözüne rağmen konunun basında: 'Bakanın cevabı öğrenciyi ağlatmıştır' şeklinde yer alması üzüntüyle karşılanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 SAĞLIK BAKANI: İLAÇLARI TEMİN EDİYORUZ

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin dün Edirne'yi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'dan ilaçların alınması konusunda yardım isteyen kanser hastası üniversite öğrencisini hatırlatması üzerine Müezzinoğlu, "Gereken yapılıyor. İlaçlarını temin ediyoruz, herhangi bir sıkıntısı olmayacak. Tedavisi için gereken yapılıyor" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde