Bakanın Borajet tekzibinden itiraf çıktı

Bakanın Borajet tekzibinden itiraf çıktı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aydınlık gazetesine gönderdiği açıklama metninde, Borajet firmasıyla ilgili soruşturmanın kendisinin bakanlıktan ayrılmasından sonra yürüdüğünü itiraf etti

Bakanın Borajet tekzibinden itiraf çıktı
16px
24px
17.02.2017 13:05
ABONE OLgoogle

Hayati Yazıcı açıklamasında, gelen şikayet dilekçesine 2015 yılında Bakanlığın onay verdiğini ve böylelikle savcılığın soruşturmayı yürüttüğünü söylüyor:

“Müvekkilin Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemde, Gümrük ve Ticaret Başmüfettişleri Dr. İrfan Kalpalı, Şahap Yılmaz ve Gökhan Terzi 18.04.2014 günlü onay kapsamında yürütülen soruşturmada BoraJet firması ile ilgili bazı tespitlerde bulunulması üzerine ve 29.09.2014 tarihli 2944985 sayılı yazı ile konunun soruşturulmasının istenilmesi üzerine 25.09.2015 tarihli 3040606 sayılı onay uyarınca Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Erdem Akılotu ile Gümrük ve Ticaret Müfettişi Veysel Maden tarafından BoraJet firmasının işlemleri incelenmiş ve soruşturulmuş akabinde düzenlenen 21.04.2015 119-B/6 sayılı soruşturma raporu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına da gönderilmiştir.”

Cemaat soruşturmalarıyla gündeme gelen o havayolu şirketi alelacele satıldı

Ancak 2014 yılının Ağustos ayından itibaren Hayati Yazıcı artık Gümrük ve Ticaret Bakanı değildir. Böylece Hayati Yazıcı, koltuğunu Nurettin Canikli’ye devretmesinin ardından soruşturmanın yürüdüğünü itiraf etmiş oluyor. Öte yandan gazetemize gönderilen açıklamada müfettişlerin görevlendirilmesi, soruşturma raporunun düzenleme tarihinden önce olması “hayatın olağan akışına aykırıdır.”

Şayet Bakan Hayati Yazıcı döneminde, Murat Demir isimli kişinin ihbar mektubu dikkate alınarak tüm uçak ithalatları soruşturulsaydı ve Borajet firmasının ithalatları da incelenmiş olsaydı, yani dar kapsamlı bir inceleme yapılmasaydı, ihbar mektubu şikayetler incelenmeksizin kapatılmasaydı, 2015 yılında ayrıca onay alınarak soruşturma yapılmasına gerek kalmazdı.

Bakan Yazıcı’dan savcıya 'Borajet' ricası

HABER ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Söz konusu haberimiz Hayati Yazıcı hakkında savcılığa yapılan suç duyurusunun özetidir. Hayati Yazıcı, Murat Demir isimli ihbar mektubunda Borajet firmasının isminin geçmediğini ve firmanın denetim dışında bırakılmadığını, incelemenin çerçevesinin daraltılmadığını iddia ediyor. Ancak Murat Demir isimli kişinin yazdığı ihbar mektubunda, asıl yolsuzluğun uçak ithalatlarında olduğu ihbar edilerek tüm uçak ithalatlarının soruşturulması isteniyor. Bu ihbar doğrultusunda Başmüfettiş Murat Şanlı tüm uçak ithalatlarının soruşturulmasını talep ediyor. Ancak Borajet firması da uçak ithalatı yaptığı halde, adı geçen firmanın ithalatlarının denetim dışında bırakıldığı, bu rapordan anlaşılmaktadır.

Borajet'in satışındaki tuhaflık: Altın vuruş...

OLAĞAN BİR DURUM DEĞİL

Hayati Yazıcı, makamında şikayet dilekçesinin yazdırılmasının, Başsavcılıktan ricada bulunulmasının ve şikayetçinin pusula ile birlikte Savcılığa gönderilmesinin olağan bir uygulama olduğunu ve görevin gereği olduğunu iddia ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde