Bakandan müjde: 1 milyar dolarlık bir yatırım geliyor

Bakandan müjde: 1 milyar dolarlık bir yatırım geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, "Önümüzdeki hafta İstanbul'da bir yatırım anlaşmasına tanıklık edeceğiz"

Bakandan müjde: 1 milyar dolarlık bir yatırım geliyor
16px
24px
15.12.2011 22:20
ABONE OLgoogle

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, önümüzdeki hafta İstanbul'da yerli-yabancı ortaklığı şeklinde, petrokimya sektöründe 1 milyar dolarlık bir yatırım anlaşması yapılacağını açıkladı.

      Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen Ankere Protokol Resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, 2012 yılında da 2013 yılında da hem Avrupa'dan hem de dünyanın başka ülkelerinden, Körfez'den, Ortadoğu'dan Türkiye'ye yatırımların geleceğini düşündüğünü söyledi.

      Hatta şimdiden bazı atılımlar bulunduğunu kaydeden Ergün, önümüzdeki hafta İstanbul'da bir yatırım anlaşmasına tanıklık edeceklerini açıkladı. Ergün, ''Yerli, yabancı ortaklığı şeklinde bir yatırım, bir milyar dolar gibi bir rakama tekabül eden bir yatırım olacak bu. Petrokimya sektöründe'' dedi.

      Bakan Ergün, otomotiv şirketlerinin de Türkiye'ye yatırım konusunda çeşitli açıklamaları olduğunu belirterek, bir takım cezbedici gelişmelerin Türkiye'yi yatırım için öne çıkarttığını kaydetti.
      
     2012 yılı büyümesi

     
     Orta Vadeli Programda 2012 yılı için yüzde 4 gibi ihtiyatlı bir büyüme hedefi ortaya koyduklarını kaydeden Ergün, ''Bu ihtiyatlı rakamı yakalayabiliriz diye düşünüyorum, 2012'deki dünyadaki birçok belirsizliğe rağmen'' diye konuştu.

      Dünyadaki belirsizliğin Türkiye'ye de yansımaları olacağını ifade eden Ergün, fakat Türkiye'nin içinde alınmış olan tedbirler, atılan yeni adımlar, teşvik sistemi ve yeni yatırımların geliyor olmasının Türkiye'deki ekonomik büyümeyi yüzde 4'ün üzerine çıkarabileceğini kaydetti.

      Bakan Ergün, ''Bir dinamizm var Türkiye'de. Büyümeye ne kadar etki edeceğini tahmin edemeyeceğimiz bir dinamizm bu, onun için yüzde 4 hedefimiz Orta Vadeli Programda ihtiyatlı bir hedef, bu hedefi yakalayabilir Türkiye, hatta biraz daha üzerine çıkabilir'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde