Bakan'dan milyonları ilgilendiren kıdem tazminatı açıklaması

Bakan'dan milyonları ilgilendiren kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı

Bakan'dan milyonları ilgilendiren kıdem tazminatı açıklaması
16px
24px
26.02.2016 10:31
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı  düzenlemesiyle ilgili,  "Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, yoğun bir  şekilde ekibiyle ve ilgili bakanlıklarımızla işbirliği halinde çalışıyorlar.  Tabii ki hazır olduğu zaman kamuoyuyla paylaşılacak" dedi. 
 
 Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile 64.  Hükümet Eylem Planı'nda yer alan reformların ve vaatlerin hayata geçirilmesi  konusunda gelinen aşama hakkında düzenlediği ortak basın toplantısının ardından  gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine ilişkin bir soru  üzerine Elvan, "Anayasa Mahkememizin kararına saygı duyuyoruz. Biliyorsunuz,  kişisel başvuru hakkını da getiren AK Parti iktidarıdır. Dolayısıyla benim şu  aşamada söyleyebileceğim bunlar" diye konuştu.
 
Siyasi Partiler Yasası'na ilişkin düzenleme konusunda gelinen son  noktaya dair soruyu da yanıtlayan Elvan, söz konusu düzenlemenin bir yıllık  süreçte yapılması gereken eylemler arasında yer aldığını söyledi.
 
Elvan, konuyla ilgili Adalet Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğünü  dile getirerek, "Muhtemelen yaza doğru bununla ilgili, somutlaştığı takdirde ki  somutlaşacak, kamuoyuyla paylaşma imkanına kavuşacağız" ifadesini kullandı.
 
Kıdem tazminatı
 
 Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemede hangi aşamaya gelindiğinin  sorulması üzerine Elvan, bu konuda Türkiye'nin geçmişten gelen bir sorununun  bulunduğunu kaydetti.
 
 İşçi kesiminin ancak yüzde 10'unun kıdem tazminatını alabildiğini  belirten Elvan, bu oranın yükseltilmesi gerektiğine dikkati çekti. İşveren  kesiminin ise kıdem tazminatı ile ilgili yüklerin yüksek olduğuna dair bir  yaklaşıma sahip olduğunun altını çizen Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
  "İki taraf için de ortak bir sorun. Bu sorunun çözümü yönünde Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Elbette kolay bir konu  değil ama geçmişte de bu konunun üzerinde çok çalışıldı.  Şu anda Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanımız, yoğun bir şekilde ekibiyle ve ilgili bakanlıklarımızla  işbirliği halinde çalışıyorlar. Tabii ki hazır olduğu zaman kamuoyuyla  paylaşılacak."
 
 Cemevlerine hukuki statü tanınması
 
Bir başka soru üzerine Elvan, geleneksel irfan merkezleri ve  cemevlerine hukuki statü tanınması konusunda eylem planında ifadeler yer aldığını  anımsattı.
 
 Adalet Bakanlığının konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma  gerçekleştirdiğini anlatan Elvan, "Geçen hafta pazar günü Reformların  Koordinasyonu ve İzlenmesi Grubu olarak, 7-8 bakanımızın katılımıyla yapılan  çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptık. Adalet Bakanlığımız bu  değerlendirmeler çerçevesinde çalışmanın üzerinden geçiyor. Önümüzdeki günlerde  bunu da, nihaileşir nihaileşmez kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
 
 "Önceliğimiz vatandaşımızın güvenliği"
 
 "Terörle mücadelede bir strateji değişikliği yapılarak artık  şehirlerde polis ve jandarma dışında askeri birliklerin de terörle mücadelede  görevlendirileceği" yönünde haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine Elvan,  Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.
 
  Hukukun üstünlüğünün her şeyden önemli olduğunu belirten Elvan, "Biz  Güneydoğu'da da terörist saldırılarına yönelik herhangi bir vatandaşımızın  incinmemesi, mahsur kalmaması için her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim  önceliğimiz elbette vatandaşımızın güvenliğidir, emniyetidir" diye konuştu.
 
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birkaç gün önce konuyla ilgili açıklama  yaptığını hatırlatan Elvan, gerekli bilgilerin İçişleri Bakanlığından alınmasının  daha uygun olacağını kaydetti. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde