Bakandan Ağaoğlu'na 10 gün süre

Bakandan Ağaoğlu'na 10 gün süre

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'na Bakan Veysel Eroğlu'ndan yeni bir uyarı geldi

Bakandan Ağaoğlu'na 10 gün süre
16px
24px
15.11.2012 15:25
ABONE OLgoogle

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun Maslak'ta yaptığı ve Fatih ormanının kullanım hakkı nedeniyle gündemde olan Maslak 1453 projesiyle ilgili, "Fatih ormanının 10 gün içerisinde teslim edilmesi için noterden tebligat çekildi, teslim alacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Adailah'ı makamında kabul etti. Kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun Fatih Ormanı hakkındaki planlarının hatırlatılması üzerine, "Maslak 1453 projesiyle oradaki tabiat parkının işgalinin alakası yok. Ancak tabiat parklarını temizlik, bakım ve kontrolü maksadıyla hizmet alımları için biz burayı ihale ediyoruz. En yüksek fiyatı veren bir firma bundan 3-4 yıl önce ihaleyi kazanmış, bu şekilde bakımı, girişi ücretlerinin alınması ve bakanlığa verilen kiralama bedelinin ödenmesi gibi işlemler bugüne kadar normal devam ediyordu. Ama bizim haberimiz olmadan Ağaoğlu firmasına hisselerini devretmişler dolayısıyla şartnameye göre istenilen şeyler mümkün değil, bakanlıktan izin alınması gerekiyor. İzin alınmadığı takdirde, ilgili şartname gereğince feshedilmesi mümkün. Biz de bu gerekçeyle bu firmayla olan kiralama söyleşmesini iptal ettik" karşılığını verdi.

"10 GÜN İÇİNDE TESLİM ALACAĞIZ"

10 gün içerisinde teslim edilmesi için noterden tebligat çekildi. Teslim alacağız" diyen Eroğlu, "Çünkü bu yanlıştır. Bir defa devredilecekse bunun haber verilmesi gerekir. Hangi şartlar gereğince devredilecek. Çünkü ihaleyi alan firmanın yapısı değişiyor. Yüzde 51'den fazlası başka bir firmaya geçince ihaleye katılma şartları tamamen değişmiştir. Biz devralacağız ama Maslak 1453'le bir alakası yok, proje orman arazisinde değil yapılan tesislerin ormanla hiçbir alakası yoktur. Tabiat parkına herkesin girmesi mümkündür" dedi.

Bir gazetecinin "Gerekli izin alındığı takdirde Ağaoğlu'na tekrar devredilmesi mümkün mü?" sorusu üzerine ise Eroğlu, "Hayır. Biz onu iptal ettik. İstanbul gibi hassas yerlerde direk kendi teşkilatımız olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü'ne talimat verdim. O bakımdan muhtemelen bu yerlerin kirası bitenleri yeniden kiralandıracağız. İstanbul gibi yerlerde bakanlığımızın mensupları baksın. Biraz masraflı olacak ama olsun mühim olan daha kontrollü ve ciddi olması. Gerekirse güvenlik kameralarıyla takibini yapacağız" cevabını verdi.

"HİÇ KİMSE ORMANDAN 1 METREKARE YER İŞGAL EDEMEZ"

"Bizim hükümetimiz döneminde bir metrekare ormanlık alan işgal ettirilmemiştir" diyen Eroğlu, "Yanan ormanlık alanlardan hiçbir yere tahsis yapılmamıştır. 1 yıl içinde yanan ormanlar ağaçlandırılmıştır. Varsa buyursunlar göstersinler. Ama bizim ormanlık alanlarla ilgili bir metrekare işgal ettirdiğimizi iddia eden varsa buyursun ispat etsin, hodri meydan diyorum. 75 milyon vatandaşımızın hakkını, hukukunu en iyi şekilde koruyoruz, ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz. Hiç kimse ormandan bir metrekare yer işgal edemez. Biz ormanların yaklaşık 16 milyon hektarının yüzde 70'in tapu kadastrodan tapusunu aldık. Bundan sonra ormanlarla ilgili itilaf da olmayacak. Çünkü 31 Aralık 2014 saat 16.59'a kadar orman kadastrosuyla tapu kadastronun ortaklaşa çalışmalarını bitirip bütün Türkiye'de orman adına tapusunun alınması talimatı verdim. Çalışmalar gece gündüz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, kabulün ardından Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Adailah'a plaket takdim ederken, büyükelçi ise hurma ve zeytinyağı hediye etti. Kabulde basın mensuplarına hediye edilen hurmadan ikram edildi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde