Bakan kızının ölümünde sır perdesi: Olağan şüpheli 'Melekler'

Bakan kızının ölümünde sır perdesi: Olağan şüpheli 'Melekler'

İstanbul Etiler’de 19. kattan atlayarak canına kıyan eski bakan kızı Ümit Makbule Çilingiroğlu’nun, spiritüel dünya görüşüyle yakından ilgisi ortaya çıktı. ABD’li melek terapisti Doreen Virtue ve öldürülen ‘Meleklerle Yaşamak’ kitabının yazarı Beki İkala Erikli’yi takip ediyor, paylaşımda bulunuyord

Bakan kızının ölümünde sır perdesi: Olağan şüpheli 'Melekler'
16px
24px
06.08.2017 06:13
ABONE OLgoogle

Eski sanayi bakanlarından Ayhan Çilingiroğlu'nun 51 yaşındaki kızı Ümit Makbule Çilingiroğlu, 3 gün önce İstanbul Etiler'deki bir otelin 19. katından atlayarak intihar etti. Geride ne bir not ne de ipucu bıraktı.

Polisin yaptığı araştırmada, ortada cinayet şüphesi de yoktu. İntiharında da sıra dışı bir durum göze çarpmıyordu. Polise ifade veren Çilingiroğlu'nun annesi, kızının lösemi olan yeğeni için büyük üzüntü yaşadığını, intiharın nedeninin bu olabileceğini söyledi.

Eski Bakanın kızı beş yıldızlı otelin 19. katından atladı

Ancak Habertürk'ün ulaştığı ayrıntılar, Çilingiroğlu'nun ölümünde başka bir nedenin olabileceğini ortaya koydu. Ümit Makbule Çilingiroğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımları, 2014 yılından itibaren dini ve manevi kavramları referans alan ‘Spiritüel' dünya görüşüyle ilgilendiğini ortaya koyuyor. Çilingiroğlu'nun bu alanda takip ettiği ve paylaşım yaptığı isimler arasında; ‘Melek terapileri' akımını dünyaya tanıtan ABD'li psikiyatr Doreen Virtue, yaşam koçu Kimberly Rinaldi ile geçen yıl bir cinayete kurban giden “Meleklerle Yaşamak” kitabının yazarı Beki İkala Erikli de yer alıyor.

SADECE PAYLAŞIM YAPMIŞ

Hesabından hiç tweet atmayan Çilingiroğlu'nun, sadece retweet ve beğeni yapması dikkat çekiyor. ‘Melek terapisti' Beki İkala Erikli'yi yakından takip eden, Ankara, İzmir ve Datça'da düzenlediği seminerlerle ilgili paylaşımlar yapan, çeşitli tweet'lerini de beğenen Çilingiroğlu'nun, spiritüel dünya görüşü ve meleklerle terapi konusunda yüzlerce paylaşım yaptığı da görülüyor.

İki kadından iki sır intihar

‘PSİKİYATRİK OTOPSİ GEREKLİ’

Spiritüel düşüncelerin etkisi altına girerek intiharların yaşanabileceğini söyleyen Psikiyatr Doç. Dr. Armağan Samancı konuyla ilgili şu yorumda bulundu “İntiharların azımsanmayacak kısmı kafada soru işaretleri bırakır. Kişi, intihar ettiği gün bile oldukça iyidir. Hiçbir sıkıntısı yoktur. Kimse fark etmez. Bu tür soru işareti bırakan intiharlarda psikiyatrik otopsi yapılması gerekir. Psikiyatrik otopsi; bireyin geçmişi, yaşadıkları, paylaşımları, sıkıntıları, ailesi ile olan görüşmelerden elde edilen bilgiler, yan yana konularak ruhsal bağlantılarını, yaşadıklarını, kişilik yapısını, tepkiselliğini, tepkilerini, sıkıntılarını incelemektir ve ancak bununla intiharın nedenine dair bir sonuç çıkabilir. Birey, eğer etki altına girebilen, spiritüel; tarikat, düşünce, bir ruhun etkisi altına girebilen yapıya sahip ise bunun sonucunda intihar etmiş olabilir. Geçmişte Amerika'da örnekleri yaşandı. Belli spiritüel gruplar, dünyanın sonunun geldiğine inanıp toplu olarak intihar etti. Bu tarz intiharlar sosyal medyanın da etkisiyle Türkiye'de de oluşabilir…”

Beki İkala Erikli. 5 Aralık 2016 tarihinde Sinem Koç tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

BEKİ İKALA ERİKLİ CİNAYETİNİ HATIRLATTI!

YAZAR ve yaşam koçu Beki İkala Erikli, Beyoğlu'ndaki ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde 15 Aralık 2016'da Sinem Koç tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Koç “Kitaplardan kötü etkilendim. Bu hale gelmemden kitabın yazarı sorumlu. Evrendeki karanlık varlıkları örümcekler olarak algılıyordum. Örümcekler bana geliyor, yüzüme tükürüyorlardı. Ruhlar görüyordum” demişti. ‘Melek koçu' olarak tanınan İkala Erikli'nin öldürülmesiyle melek terapisi de gündeme gelmişti. Meleklerin yardımıyla hayallerin gerçekleşeceğine inandırılan insanlardan büyük paralar kazanıldığını, meleklerin evlerde konuk edildiği iddiaları da o dönem gündeme gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde