Bakan çocukları serbest kalacak!

Bakan çocukları serbest kalacak!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında şok gelişme

Bakan çocukları serbest kalacak!
16px
24px
21.02.2014 10:43
ABONE OLgoogle

Soruşturmaya sonradan atanan Savcı Ekrem Aydıner, “suç vasfının değişebileceğini” bildirdi. Bu, Deniz Feneri e.V davasını hatırlattı…

17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu kap­sa­mın­da tu­tuk­la­nan Halk­bank es­ki Ge­nel Mü­dü­rü Sü­ley­man As­la­n’­ı tah­li­ye eden mah­ke­me ka­ra­rın­da çar­pı­cı bir de­tay yer al­dı.

Sav­cı Ce­lal Ka­ra ve Meh­met Yüz­ge­ç’­e dos­ya­dan el çek­ti­ril­me­si­nin ar­dın­dan, so­ruş­tur­ma­yı tek ba­şı­na yü­rü­ten sav­cı Ek­rem Ay­dı­ne­r’­in, şüp­he­li­le­rin tah­li­ye ta­lep­le­ri­ne iliş­kin mah­ke­me­ye gön­der­di­ği mü­ta­la­asın­da, “Ye­ni de­lil­ler ışı­ğın­da suç vas­fı de­ği­şe­bi­li­r” de­di­ği or­ta­ya çık­tı. Ay­dı­ne­r’­in, bu yön­de­ki mü­ta­la­ası üze­ri­ne ha­kim, ara­la­rın­da As­la­n’­ın da bu­lun­du­ğu 6 şüp­he­li hak­kın­da tah­li­ye ka­ra­rı ver­di.

Mü­ta­la so­nu­cun­da ve­ri­len ka­rar akıl­la­ra De­niz Fe­ne­ri e.V da­va­sı­nı ge­tir­di. RTÜK es­ki Baş­ka­nı Za­hid Ak­man ile Ka­nal 7 Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ze­ke­ri­ya Ka­ra­man ve 6 şüp­he­li için “ör­güt ve do­lan­dı­rı­cı­lı­k” suç­la­rın­dan 14 yıl ha­pis ce­za­sı is­te­ni­yor­du. Sav­cı­lar de­ğiş­ti, suç­la­ma­lar de­ğiş­ti. Hep­si ser­best kal­dı.

Bu yol­la, ope­ras­yon­da tu­tuk­la­nan İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­in oğ­lu Ba­rış Gü­ler ile Eko­no­mi es­ki Ba­ka­nı Za­fer Çağ­la­ya­n’­ın oğ­lu Ka­an Çağ­la­ya­n’­ın da ser­best ka­la­bi­le­ce­ği yo­rum­la­rı ya­pı­lı­yor.

 Asuman Aranca/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde