Bakan açıkladı: Nükleer haftaya Mecliste

Bakan açıkladı: Nükleer haftaya Mecliste

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nükleer santralle ilgili açıklama yaptı

Bakan açıkladı: Nükleer haftaya Mecliste
16px
24px
05.07.2010 12:24
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, patlamayla zarar gören Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol boru hattının ekiplerin tamir için konu üzerinde çalıştığını, 1-2 gün içerisinde sorunun giderilip sevkıyatın devam edeceğini bildirdi.

     Bakan Yıldız, Rixos Otelinde yapılan Akbank ile Türkerler Holding arasında Yenilenebilir Enerji Proje Finansmanı Kredisi İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

     Bir gazetecinin Kerkük-Yumurtalık boru hattındaki patlamayı hatırlatarak sevkiyatın ne zaman normale döneceğini sorması üzerine Bakan Yıldız, Midyat İdil civarında Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru hattında bir patlama olduğunu, bu patlamayla yaklaşık 5-6 bin varil civarında bir petrol sevkiyatının yapılamadığını söyledi.

     Önceki gece saat 20.15 civarında olan bu patlamadan sonra çıkan yangının dün sabaha karşı söndürüldüğünü belirten Yıldız, güvenlik güçlerinin de yardımıyla bölgede soğutma çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

     Yıldız, ''Ekipler orada çalışıp bunun tamir edilmesi için çalışıyorlar. Zannediyorum 1-2 gün içerisinde onu toparlamış olacağız. Ondan sonra da sevkıyat devam etmiş olacak'' dedi.

     Kerkük-Yumurtalık boru hattının 70 milyon tonluk kapasitesi olduğunu hatırlatan Yıldız, bunun Türkiye'nin en önemli boru hatlarından biri olduğunu ifade etti.

     Nükleer santral projesine ilişkin Mecliste takvimin nasıl olacağının sorulması üzerine de Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

     ''Zannediyorum bu haftanın sonunda ya da önümüzdeki haftanın başında nükleer güç santrallerinin yapımıyla alakalı hükümetler arası anlaşma TBMM Genel Kuruluna da gelir. Orada da zannediyorum bütün partilerimizin desteğiyle bunu çıkarmış olacağız. Çünkü bu artık bir milli meseledir. Nükleer santrali mutlaka Türkiye'ye kazandırmamız lazım. Bu süreçler ileride tarihe önemli dipnotlarla birlikte geçecek konulardır. O açıdan ben hem sivil toplum örgütlerinin hem bütün partilerin destek vereceğine inanıyorum''

     Hillary Clinton'un Azerbaycan temasları ve bölgedeki hareketliliği enerji boyutuyla değerlendirdiren Yıldız, enerjinin başlığının özellikle Kafkaslar bölgesinde diğer bütün siyasi olaylarını da olumlu etkileyebilecek bir unsur olduğunu söyledi.

     Yıldız, Türkiye'nin Azerbaycanla yaptığı en son Şahdeniz-2 anlaşmasının da siyasi olumsuzlukları giderecek bir katalizör görevi gördüğünü savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde