Bakan Zeybekci'den imama skandal talimat: Mitinge cemaati topla gel

Bakan Zeybekci'den imama skandal talimat: Mitinge cemaati topla gel

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, sivil toplum örgütlerinden partilerinin mitingine katılmalarını istedi.

Bakan Zeybekci'den imama skandal talimat: Mitinge cemaati topla gel
16px
24px
03.05.2015 17:19
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, sivil toplum örgütlerinden partilerinin mitingine katılmalarını istedi. Sokak sokak dolaşarak davaları uğruna çalışmalarını isteyen Zeybekci, bir imamdan da cemaatini toplayıp Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun Denizli'de yapacağı mitinge getirmesini istedi.

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu'nun, İmam Hatip Lisesi Mustafa Çiftçi Salonu'nda düzenlediği kahvaltıya partililer ve STK temsilcileri katıldı. Kahvaltıda AK Parti'nin amblemlerinin olduğu ve başkanlık sistemini anlatan broşürler dağıtıldı. Programda ilk olarak Asrimezarlıkiçi Camii İmamı Hüseyin Ekici Kur'an-ı Kerim okudu.

"ALLAH'A NE CEVAP VERECEĞİZ?"

Kahvaltıda ilk konuşmayı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Sefa Atik yaptı, ardından Memur-Sen Denizli İl Başkanı Osman Tavşan, "Sizler bir olmasını beceremiyorsunuz, artık atalarınızın İslam'a yaptığı hizmetlerden dolayı tanıdığım müddet doldu derse maazallah ne halt edeceğiz." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olunmasını, verilmezse Allah'ın hesap sorabileceğini ifade etti. Tavşan, "Sizleri öylesine mükemmel yarattım neden insanlığa güzel kanunlar ve anayasalar yapmadınız, hilafet makamı elinizden alındı, onun yerine hiçbir şey yapıp kenetlenmediniz derse ne diyeceğiz? Başınıza Yahudilere van münit diyerek rest çeken cumhurbaşkanlığı yemin töreninde frak diyorlarmış ben ona trak diyorum çünkü kuyruklu bir şey frak giymeyip ben uşak değilim diyen haykıran, rest çeken, Çankaya köşkünün yerini değiştiren, kurduğunuz imparatorlukların simgesini koyan öncekilerin yapmış olduğu bütün tabuları yıkan ve siz destek vermeseydiniz daha çok benim sevdiğim tabuları yıkacaktı derse ne cevap vereceğiz?" dedi.

"YALANDA MUCİZELER YARATACAKLAR"

Zeybekci de konuşmasında CHP'yi eleştirerek yalan söylemekle suçladı. Zeybekci, "Her seferinde Denizli'de, belediyede başka yerde işte Adnan Keskin gibi milletin gözünün içine baka baka yalan söylerken diyorsunuz ki 'neden böyle yapıyorsunuz? Neden yalan söylüyorsunuz? Ne yayıyorsunuz?' Diyor ki 'siyaset yapıyoruz' onların siyasetinde bu mübah. Onların siyaseti yalan. Onun için bu dönemde neler yapabileceğini siz hayal edin. İnanın bize çok şey yapacaklar. Yalanda mucizeler yaratacaklar. İftirada her türlü sahtekârlıkta, her türlü sahte evrakta, her türlü montajda, her şeyi mubah görecekler." diye konuştu.

İSMET İNÖNÜ'NÜN 1946 YILINDAKİ SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

Zeybekci, konuşmasında İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, 1946 yıllarındaki sözlerini hatırlatarak eleştirdi. Zeybekci, "1946 yılında Rusların boğazlara talip olduğu, Avrupa'nın, batının bizi NATO'ya alıp almadığı tartışmalarının olduğu Kore seferlerine, savaşlarına katıldığımız o yıllarda dönemin siyasi lideri İnönü bir söz söyledi. O günün çok güçlü sözlerindendi. O günün çok önemli sözleriydi o söz. Dünyaya rest çekmek için söylemişti onu. Dedi ki dünyaya yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o yeni dünyada yerini alır demişti. Bu söz bizim milletimize, bizim tarihimize, bizim ecdadımıza ve bize asla yakışmayan sözdür." şeklinde konuştu. Zeybekci, konuşmasında Gezi olaylarında yaklaşık olarak 100'ün üzerinde yabancı uyruklu vatandaşın olayları organize edip provoke ederken yakalandığını öne sürdü.

"YÜZDE 5'İN ALTINDAKİ BÜYÜMELER TÜRKİYE İÇİN KAYIPTIR, 12 YILLIK ORTALAMAMIZ YÜZDE 4.9"

Hedeflerinin, eğer 2023'de 25 bin dolarlık milli gelir hedefi ise Türkiye olarak yüzde 70 işgücüne katılım oranına göre kendilerini ayarlamaları gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Onun için biz döne döne diyoruz ki Türkiye yüzde üçlük bir büyümeyi asla kabul edemez. Biz yüzde 5'in altında büyüyemeyiz. Ona göre davranmamız lazım. Yüzde 5'in altındaki bütün büyümelere biz, her türlü büyümeye Türkiye için kayıptır. Hedeften uzaklaşmaktır. Hamd olsun 12 yıllık ortalamamız yüzde 4.9." ifadelerini kullandı. 7 haziran seçimlerinin kendisi ve partisinin seçimi olmadığını öne süren Zeybekci, "Tayyip Erdoğan'ın seçimi, Ahmet Davutoğlu'nun seçimi değil. 7 haziran seçimleri sizin seçiminiz. Hepimizin seçimi bizim seçimimiz. Bunu biz yapacağız. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Siz yoksanız biz yokuz. Bu dava diyorsanız "Bizim davamız değil" diyor musunuz öyle bir şey (Hayır sesleri gelmesi üzerine) Bu dava sizin davanız değil mi? Hepimizin davasıysa o zaman ortaya çıkacağız. Aslanlar gibi ortada duracağız. Her biriniz elif gibi dimdik duracak. Bu dava bizim diyeceğiz. Sokak sokak telefon telefon nasılsa ne şekildeyse hep beraber topyekün bu işi yapacağız." dedi.

"MİTİNGE CEMAATİ TOPLA GEL"

Kendisini dinleyen STK üyelerinden, Başbakanın Denizli mitingine katılmalarını isteyen Zeybekci, Asrimezarlıkiçi Camii İmamı Hüseyin Ekici'den cemaati toplayıp getirmesini istedi. Zeybekci, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz bu mitingler son derece önemlidir. Öyle bir miting yapalım ki öyle bir coşkuyla orada düğün kuralım ki öyle bir diz vuralım ki beraber birilerinin dizlerinin bağı çözülsün. Hüseyin Hocam da inşallah ta oralardan destek verecek."

Asrimezarlıkiçi Camii İmamı Hüseyin Ekici ise Bakan Zeybekci'ye "İnşallah mezardan" diye cevap verdi. Bakan Zeybekci, imamın bu cevabı üzerine "Mezardan diyor. Cemaati toplayıp geleceğim hep beraber diyorsun." şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde