Bakan Zeybekci bir kez daha yineledi: OHAL kalkmalı

Bakan Zeybekci bir kez daha yineledi: OHAL kalkmalı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL'in kalkması gerektiğini bir kez daha dile getirdi.

Bakan Zeybekci bir kez daha yineledi: OHAL kalkmalı
16px
24px
10.11.2017 07:45
ABONE OLgoogle

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, OHAL'in bir an önce kalkması gerektiğini söyledi.

Zeybekci dün akşam saatlerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ekonomi Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Muhalefet milletvekillerinin OHAL'in neden devam ettirildiğine ilişkin soruları üzerine ise Zeybekci, "OHAL'i gerektiren şartlar ortadan kalktıktan sonra hiç kimsenin böyle bir şey isteyeceğini zannetmiyorum. OHAL'i gerektiren şartlar ortadan kalktı diyorsak ki kalkmamıştır, bu şartların da bir an önce kalkmasını bekliyoruz, talep ediyoruz" dedi.

TÜRK BANKALARINA YÖNELİK BİR SORUŞTURMA YOK

Zeybekci, ABD'nin Türk bankalarına yönelik bir soruşturması olmadığını ayrıca Halkbank'ın ABD yaptırımlarını delmediğini söyledi.

Zeybekci, ABD'nin Türk bankalara ve Halkbank'a yönelik ceza hazırlığı içerisinde olup olmadığına yönelik soruları üzerine, "Türkiye'de bankalara ilişkin soruşturma da yoktur böyle bir uygulama da yoktur. Halk Bankası ile ilgili bir iddia vardır ancak bununla ilgili ABD'nin tek başına İran'a koymuş olduğu ambargonun hiçbir enstrümanı Halk Bankası uygulamalarıyla delinmemiştir; ona muhalif bir uygulama olmamıştır" dedi.

YURT DIŞINDA MARKA ALANA DESTEK GELİYOR

Yerli firmaların yurt dışından marka satın alımlarına 2 milyon dolara kadar destek geliyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yeni çıkardığımız düzenlemeyle, firmalarımızın yurt dışından marka satın almalarını 2 milyon dolara kadar destekleyeceğiz." dedi.

Öte yandan e-ticaret sitesi üyelik giderlerinin yüzde 80'ini Bakanlık olarak karşıladıklarını anımsatan Zeybekci, yıl sonunda 10 bin ihracatçının e-ticaret sitelerine üye olmasını sağlayacaklarını belirtti.

Bu yıl sonu itibarıyla 10 bin ihracatçıyı e-ticaret sitelerine üye yapacaklarını belirten Zeybekci, "2018'de bu sayıyı minimum 25 bine çıkartacağız." dedi.

Ayrıca Zeybekci, bu yılın 10 ayında 9,7 milyar dolar tutarındaki ithalatı riske dayalı olarak denetlediklerini belirterek, "32 milyon adet ürünü temsilen alınan numuneleri teste gönderdik. Test sonucunda uygunsuz olduğu tespit edilen 1,2 milyondan fazla tüketici ürününün ülkemize girişini engelledik." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde