Bakan Zeybekci EVTEKS’i açtı iki müjde verdi

Bakan Zeybekci EVTEKS’i açtı iki müjde verdi

Dünyanın ikinci en büyük fuarı olan “21. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı” başladı.

Bakan Zeybekci EVTEKS’i açtı iki müjde verdi
16px
24px
20.05.2015 06:36
ABONE OLgoogle
CNR EXPO Yeşilköy’de 23 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarın açılışını, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Bakan Nihat Zeybekci, her yıl mekan tekstili ile ilgili dünyada düzenlenen fuarları takip ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “İlk olarak 1988 yılında Frankfurt’ta bir fuara katıldım. O zaman 1 veya 2 Türk katılımcı firma vardı. Bugün biz dünyada alanında ikinci en büyük fuarı düzenliyoruz. EVTEKS gibi markalaşmış birkaç fuarımıza yurtdışındaki fuarlara katılım konusunda verdiğimiz desteklerin aynısını vereceğiz. Bir başka müjdemiz de; artık satın alınan tasarımlara da destek vereceğiz.”

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) ve CNR Fuarcılık işbirliği ile 21. kez düzenlenen EVTEKS’e, 2 binin üzerinde marka 770 stantla katılıyor.

“EVTEKS gibi bir fuarı desteklememek mağlubiyet”

Hükümet olarak fuarcılık sektörünün takipçisi olduklarını anlatan Zeybekci, “ EVTEKS gibi markalaşmış birkaç fuarımıza yurtdışındaki fuarlara katılım konusunda verdiğimiz desteklerin aynısını vereceğiz. EVTEKS gibi bir fuarı destekleyememek bize mağlubiyet gibi geliyor. Buradan sektörümüze bir başka müjdemiz de artık satın alınan tasarımlara da destek verecek olmamızdır” diye konuştu. Ekonomi Bakanı Zeybekci, 2023 ihracat hedefi için de şunları söyledi: “Son 12 yılda ihracatımız her yıl 13.1 oranında artıyor. Bu gidişle 500 milyar dolar ihracata ulaşırız. İleri teknoloji ve tasarıma geçilmeli. Kilogram fiyatı 1.60 olan ihracatımızı 2.5 dolara çıkarmalıyız.”

Yüksek teknolojiye yatırım

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de EVTEKS’in Türkiye’nin yüz akı olduğunu belirterek, ihracata olan katkısının önemine değindi. Tekstil sektörünün 8 milyar dolarlık ihracatının yüzde 40’ının ev tekstilinden geldiğini anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu: “ Yüksek teknolojiye yatırım yapan firmalara 5. Bölge teşvikleri veriliyor. Sektör olarak bu değerlendirilmeli. Tasarım Merkezlerine verilen 1 milyon dolarlık destek de sektör adına önemli bir gelişme.”

EVTEKS dünya markası oldu

TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ise EVTEKS’in dünya markası olduğunu, dünyada mekan tekstili ile uğraşan herkesin ajandasına girdiğini söyledi. Türkiye’de artık ev tekstilinin mekan tekstili olarak ifade edilmeye başladığını hatırlatan Küçakçalık, “Sektör ciddi bir ilerleme kaydetti. Amacımız CNR Holding ile birlikte fuarımızı enternasyonal bir fuar haline getirmek” diye konuştu.

“Fuar, 20 yılda, 120 bin metrekare alana ulaştı”

CNR İstanbul Fuarıcılık A.Ş Genel Müdürü Alkan Usta da fuarın 20 yılda 600 metrekareden 120 bin metrekareye ulaştığını aktararak, “EVTEKS’e Hollanda, Fransa, Belçika, İspanya, İtalya, Mısır, Portekiz ve Yunanistan başta olmak üzere Ortadoğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden çok sayıda alıcı gelecek” dedi.
Fuarda özellikle İspanya, Belçika ve Fas’ın ülkelerinde sektörün öncü firmalarından seçerek oluşturduğu milli düzeydeki pavilyonlar dikkat çekiyor. İspanya 29 firma, Belçika 15 firma, Fas ise 6 firma ile EVTEKS’e katıldı.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuar, (TETSİAD) işbirliğinde 2 binin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştiriliyor. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in de desteğiyle yapılan fuarda, teknik ve ev tekstilinde çığır açacak ürünler sergileniyor.

Tülden perde sistemlerine, banyo ürünlerinden uyku ve yatak odası tekstiline, döşemelikten mutfak ve yemek odası tekstiline kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan EVTEKS Fuarı’nda, dizaynist bölümünde Hollanda, Fransa, Portekiz ve İngiltere’nin dünyaca ünlü desen stüdyoları yer alacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, TESİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ve İş adamları EVTEKS Fuarını açtı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde