Bakan Yıldız: İsrail gazına izin vermeyiz

Bakan Yıldız: İsrail gazına izin vermeyiz

Bakan Taner Yıldız, İsrail ile Türkiye arasındaki boru hattı projesiyle ilgili olarak, ''Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız" dedi.

Bakan Yıldız: İsrail gazına izin vermeyiz
16px
24px
15.02.2013 13:31
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CNBC-e televizyonuna verdiği röportajda, İsrail'in boru hattı yoluyla Türkiye'ye doğalgaz taşıması projesi önerdiği yolunda İsrail basınında çıkan haberlere ilişkin, zaman zaman siyasetin enerjiye, zaman zaman da enerjinin siyasete yük olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin İsrail ile ilgili incindiği bir hadise yaşadığını ve böyle bir projeye başlamak için öncelikle o hadisenin telafi edilmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, İsrail'in gazının Türkiye üzerinden gitmesi kadar doğru bir yöntem olmadığını, ancak hiçbir şey olmamış gibi de davranılamayacağını belirtti.
 
Yıldız, ''Başbakanımızın bahsettiği şartlar olmadan biz İsrail'le bir projeye girmeyiz. Bizim amacımız tüm komşularımızla enerji işbirliğine girmek ve coğrafyamızdan kaynaklanan avantajlardan faydalanmak. Bu da onlardan biri ama İsrail hangi konularda hassas olduğumuzu biliyor. O yaklaşımlar oluşmadan, siyasi iklim olgunlaşmadan böyle projelere başlamak risktir. Onlar da bu riski biliyorlar'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde