Bakan Yıldız, BTSO'nun projelerine hayran kaldı

Bakan Yıldız, BTSO'nun projelerine hayran kaldı

Bakan Taner Yıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta ağırladı.

Bakan Yıldız, BTSO'nun projelerine hayran kaldı
16px
24px
21.04.2014 15:20
ABONE OLgoogle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 16 makro projesinin Türkiye’nin ve Bursa’nın 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta ağırladı. Toplantıda BTSO’nun 16 makro projesi hakkında bilgi alan Yıldız, Bursa’nın ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Bursa’nın kendileri için önemli bir şehir olduğunu belirten Yıldız, “Bursa büyüme rakamları ile dikkat çeken bir şehrimiz. Elektrik tüketimi ve enerji yatırımları itibariyle son derece önemli bir noktada. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı tebrik ediyorum” dedi.

BTSO’nun yeni yönetiminin yeşil büyüme ve enerji verimliliğine yönelik çalışmalarını da yakından takip ettiğini vurgulayan Bakan Yıldız, “2012 yılında Bakanlığımız ile BTSO arasında düzenlediğimiz bir protokol var. Bugüne kadar bu protokolle ilgili herhangi bir yol alınamamıştı. BTSO’nun yeni yönetimiyle birlikte protokolü, ete kemiğe büründürmek istiyoruz. En sevindiğim nokta, şu ana kadar enerji verimliliği ve tasarrufu ile alakalı yaptığımız hummalı çalışmaların sonuçlarını bir bir alıyor olmamız. Bursalı hemşehrilerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni dönemde BTSO ile işbirliğimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Bakan Yıldız, BTSO bünyesinde Enerji Konseyi’nin kurulmasını ve sektörün yerel paydaşlarının bir çatı altında toplanmasının önemli ve öncü bir çalışma olduğunu da sözlerine ekledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni dönemde Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve ihracatını geliştirme adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda sektörel konsey yapılanmasını oluşturduklarını belirten Burkay, “Bugün Türkiye’nin hem üretiminde hem de ihracatında dünyada söz sahibi olduğu birçok sektörde Bursa merkez durumunda. Bu anlamda Bursa‘da enerji konseyimiz çalışmalarına başladı. Otomotiv ve otomotiv yan sanayiini içine alarak önümüzdeki 20 yıla şekil verecek Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi yapılanmamızı da gerçekleştirdik. Bu noktada kümelenme çalışmamızı da başlattık” dedi.

“REKABETÇİ YAPIMIZI KORUMALIYIZ”

Başkan Burkay, BTSO Enerji Konseyi’nin raporu doğrultusunda ‘yeşil büyüme’ projesi, enerji ajansı kurulması, enerji verimliliği tesisi kurulması ve rüzgar türbinleri konusunda kümelenme çalışması gibi önemli projeleri hayata geçirmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilir kalkınmanın temel şartı rekabetçi yapımızı ve gücümüzü koruyabilmektir. Bunun için de enerji verimliliği çok önemli. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın çok önemli ve güzel projeleri var. Bu konuda da Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile ciddi çalışmalar içindeyiz.”

Konuşmaların ardından BTSO Başkanı Burkay, Bakan Yıldız’a BTSO Enerji Konseyi’nin hazırladığı ‘Enerji Sektör Raporu ve Yerel Enerji Stratejisi’ raporunu sundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde