Bakan Yıldırım: Daha çok ver Süreyya

Bakan Yıldırım: Daha çok ver Süreyya

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'dan Türkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'e maaş taktiği...

Bakan Yıldırım: Daha çok ver Süreyya
16px
24px
19.09.2013 15:01
ABONE OLgoogle

Turkcell, bugün düzenlediği basın toplantısıyla yeni sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar’ı kamuoyuna tanıttı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katılımıyla düzenlenen toplantıda proje, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde sektör için hedeflenen milyar dolarlık büyüklüğe ulaşabilmesi için atılmış çok önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Dünyada mobil yazılım pazarının 2013 sonunda 25 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor ve 5-6 sene içinde bu rakamın üçe katlanacağı öngörülüyor. Neden Türkiye de bu ekonomiden payını almasın? Tüm dünyayla yarışan altyapımız var, pırıl pırıl gençlerimiz ve onların elinden tutmak isteyen şirketlerimiz var. Turkcell’in Geleceği Yazanlar’ı bu yönde atılmış çok önemli bir adımdır. Türkiye’yi geleceğe taşımak istiyorsak teknolojiyi satın alan değil, üreten bir konuma gelmemiz şart” dedi.

Binali Yıldırım, Turkcell mühendislerinin yaptığı çalışmalarının ekonomik katkısını duyunca Süreyya Ciliv'e "Bir mühendis yıllık 100 bin lira alıyor, 1.2 milyon lira katkı sağlıyor. O zaman Süreyya sen daha çok maaş ver daha çok katkı sağlasınlar. Ama çok da verme dengeyi sağla" diye maaş taktiği verdi.  Bakanın bu açıklaması salondan büyük alkış aldı

4G İHALESİ FARKLI OLACAK

4G ihalesinin farklı olacağı sinyalini veren Bakan Yıldırım, "Bir mahallede üç beş ev, üç beş cami. Ortak kullanım alanı yok. Operatörlerimiz maalesef böyle. Bu geçmişten gelen bir şey, 4G'de unutun bunu" dedi. "Herkes aynı dükkanda buluşacak" diyen ve bu bilgiyi ilk kez kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Binalı Yıldırım, " Hesabınızı kitabınızı buna göre yapın. Hız, kalite, farklılık verdiğiniz hizmette olsun "diye konuştu.

İNTERNET SUÇLARI GİZLENENEMEZ

Konuşmasında İnternet suçlarına değinen Yıldırım, " Gerçek hayatta ne suçsa sanal alemde de o suçtur. Evrensen kaide odur. Yazdığınız bir şey, paylaştığınız bir şey suç teşkil ediyorsa. 'Kusura bakma' deme şansızın yok " dedi.

Kimsenin, 'Beni nerden bilecekler' deme şansına sahip olmadığını belirten Bakan Yıldırım, " Bilgisayara parmağınızı bir attınız mı, ömür boyu çıkmaz. Bilecekler, bilmeyecekler böyle bir şey yok. 'Ben Seyşel adalarından girdim, attım' falan. Hikaye. Bunların hiçbir mazereti yok " diye konuştu.

'NERDEN ÇIKARDIN ŞU SOSYAL MEDYAYI BAŞIMIZA'

"Dürüst olmaktan daha açık bir şey yok" diye Bakan Yıldırım, "Düşündüğünü söyle ama nefret tohumları ekme. Kavgayı, insanlara saldırmayı teşvik etme. Bu hem kendine zarar, hem memlekete zarar. Hem akla zarar. Ne oldu? '60 gündür esnaf, bakanım iş yapamıyoruz' diyor. 'Nerden çıkardın şu sosyal medyayı başımıza, 'interneti neden bu kadar geliştirdin' deme noktasına geldiğini aktardı
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde