Bakan Turhan önceki gün Sabiha Gökçen için açıklama yapmıştı: Pist yorgun

Bakan Turhan önceki gün Sabiha Gökçen için açıklama yapmıştı: Pist yorgun

Sabiha Gökçen'de yaşanan uçak kazası Ulaştırma Bakanı Turhan'ın önceki gün yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Bakan Turhan dün yaptığı açıklamada, "Sabiha Gökçen'de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu" demişti.

Bakan Turhan önceki gün Sabiha Gökçen için açıklama yapmıştı: Pist yorgun
16px
24px
06.02.2020 07:27
ABONE OLgoogle

Sabiha Gökçen'de meydana gelen kaza sonrasında Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın dün yaptığı açıklama akıllara geldi. Turhan, Sabiha Gökçen'le ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "İstanbul'un trafiği de giderek artıyor ancak Sabiha Gökçen'de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu. Uçuşların olmadığı saatlerde gece hemen hemen her gece piste bakım yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeye çalışan 177 yolculu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolarına ait uçak pistten çıktı. Uçağın üç parçaya ayrıldığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 179 kişi hastaneye kaldırıldı.

Sabiha Gökçen'de pistten çıkan Pegasus uçağı üçe bölündü: 3 kişi hayatını kaybetti

Bakan Turhan açıklama yapmıştı

Yaşanan bu kaza, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Sabiha Gökçen'le ilgili dün yaptığı açıklamayı akıllara getirdi. Sabiha Gökçen'de trafiğin arttığını ve bir pistin de çok yorulduğunu ifade eden Turhan, "Sabiha Gökçen'deki pist imalatımız devam ediyor. Bu yılın sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen'in trafiği de arttı" ifadelerini kullanmıştı.  İşte Pegasus uçağının Sabiha Gökçen'de pistten çıkma görüntüleri

'Bu pistimiz çok yoruldu'

Piste her gece bakım çalışmalarının yapıldığını belirten Turhan sözlerine şöyle devam etmişti:

"İstanbul'un trafiği de giderek artıyor ancak Sabiha Gökçen'de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu. Uçuşların olmadığı saatlerde gece hemen hemen her gece piste bakım yapılıyor. İstanbul Havalimanımıza frekans tahsisi istekleri olduğu gibi, buraya da uçuş talepleri var ancak biz bunu yeni pistin yapılmasına kadar şimdilik durduruyoruz. Eski pisti de bakıma alacağız. Onun için şu anda buraya yeni frekans vermeyi durdurduk. Bakan Turhan'ın 'yorgun' dediği pistin, yaşanan bu son kazadaki pist olup olmadığıysa henüz netlik kazanmadı"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde