Bakan Soylu görevini Müezzinoğlu'a devretti

Bakan Soylu görevini Müezzinoğlu'a devretti

Efkan Ala'nın görevi bırakmasıyla İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

Bakan Soylu görevini Müezzinoğlu'a devretti
16px
24px
01.09.2016 10:53
ABONE OLgoogle
Efkan Ala'nın görevi bırakmasıyla İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu, görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Soylu, "Hem ülkemize hem milletimize hem de medeniyetimize minnettarız" diyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan çalışmaları anlattı. 

Sosyal güvenlik alanındaki reformları anlattı

AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemde en önemli reformları sosyal güvenlik alanında yaptığını anlatan Soylu, şunları söyledi:

"9 aydır Türkiye'nin reform açısından en önemli bakanlığında Allah çalışmak nasip etti. Katıldığım bütün uluslararası toplantılarda AK Parti'nin Türkiye'deki başarısının yapı taşı, sosyal güvenlik sistemi içerisinde gerçekleştirilmiştir. Uluslararası alanda ülkeler methiyeler ortaya koyarak, bu büyük başarıyı nasıl gerçekleştirdiğimizi düşünerek, söyleyerek ve birazda örnek almaya çalışarak projelerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Kıymetli bakanım, doğumdan ölüme kadar, hatta ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, sosyal barışı tesis eden ve aynı zamanda 'ben nerede çalışacağım' diyene yol göstermektedir. Bakanlığımız büyük bir samimiyetle, halisane bir anlayışla, çağın gereklerini yerine getirerek ortaya koymaktadır."

Kendisinin ilk bakanlığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu belirten Soylu,

Kıymetli Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın sürekli ifade ettiği, devletin hizmetkar olduğu düsturu ortaya konmuştur. Bunu tekrar ifade etmek istiyorum ki, önümüzdeki süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütün personeli ve bağlı kuruluşlarıyla ortaya konulan hedeflerle aziz milletimizi buluşturacaktır" diye konuştu.

15 Temmuz'un Türkiye'de bir milat olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her dakika hep şunu düşündüm. Eğer boş kalır, eğer milletin bize vermiş olduğu bu emaneti layıkıyla yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, sadece bizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü, bu insanların bu topraklarda yarına endişesiz bir şekilde gitmek isteyenler, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorarlar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Ve günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler ve demokrasiye sahip çıkanlar, bu asil milletin bir parçası olmanın onur ve huzurunu bize yaşatanlar bizden hesap sorarlar. 15 Temmuz'a kadar Türkiye'de büyük bir reform, atılım, sıçrama gerçekleştiğini ama 15 Temmuz'dan sonra her birimizin onlar adına büyük bir sorumluluk taşıdığımızı ve bu anlayışla da hareket edeceğimizi hep düşünüyorum."

Soylu bulundukları görevleri "Vatan nöbeti" olarak düşündüğünü dile getirdi.

Görevi devralan Mehmet Müezzinoğlu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı çok değerli bir şekilde, reforlarla birlikte yapmış olmaktan değerli kardeşim Süleyman Soylu'dan almanın gururunu yaşıyorum. AK Parti'nin reform süreçleri sadece bu bakanlıkta değil bütün bakanlıklarda, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak süreçleri ileriye taşıyacağız" dedi.

Görevi devraldığı konuşmada "En katmerli teşekkürü de Maliye ve Kalkınma Bakanına etmek istiyorum" diyerek, ayrılacak ödeneklerle ilgili espri yapan Müezzinoğlu, kendisinin bir hekim olduğunu hatırlattı ve toplumun ve bireyin sağlığının daha iyi noktalara taşınması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının önemine işaret etti. Müezzinoğlu, "İşveren vicdanıyla işçi vicdanını buluşturan, emekli vicdanıyla bütçe vicdanını buluşturan bir gayretle daha iyiyi aramaya çalışacağız" dedi.

Darbe girişimine de değinen Müezzinoğlu,"15 Temmuz'un hiçbir hainin bu ülkenin geleceğiyle oynayamayacağını gösterdiğini" söyledi. Terör olaylarına işaret eden Müezzinoğlu, Süleyman Soylu'nun önemli bir görevi üstlendiğini ifade ederek, başarılar diledi; İçişleri Bakanlığını devredecek olan Efkan Ala'ya da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mehmet Müezzinoğlu görevi devraldı. Törene eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde