Bakan Şimşek'e ilginç talep: Bana vurur musun!

Bakan Şimşek'e ilginç talep: Bana vurur musun!

Maliye Bakanı Şimşek'in ABD'deki temaslarında ilginç bir olay yaşandı.

Bakan Şimşek'e ilginç talep: Bana vurur musun!
16px
24px
25.01.2013 09:48
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Şimşek'in ABD'deki temaslarında ilginç bir olay yaşandı. Bir portföy yöneticisi Şimşek'in yanına gelip "Sayın Bakan bana vurabilirsiniz" dedi. Neden mi, işte cevabı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bank of Amerika Merrill Lynch'in organize ettiği ve yaklaşık 400 yatırımcı ve fon yöneticisinin katıldığı toplantıların ardından New York'taki Türkevi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda oldukça ilginç bir olay yaşandı. Yatırımcılar ve portföy yöneticileriyle bir araya gelen Şimşek görüşmelerini bitirmesinin ardından bir şaşırtıcı bir teklifle karşı karşıya kaldı.

Bir yönetici, Şimşek'in sunumunun ardından, Bakan'ın önüne gelip "Şimdi bana vurabilirsiniz Sayın Bakan" dedi. Şimşek bu duruma şaşırıp, "Benim böyle bir adetim yoktur ama neden?" dedi.

Portföy yöneticisi ise olayı şöyle anlattı: "İki yıl önce de yine Türkiye'nin para politikalarını anlatmak için başlattığı toplantılara katıldım. O zaman anlattığınız para politikalarının ardından sizi eleştirdim. "Ya enflasyonun 1000'lere çıktığı Zimbabwe gibi olursunuz ya da Nobel Ekonomi Ödülü alırsınız" diye düşünmüştüm. Şimdi iki yıl sonra sizin geldiğiniz ve aldığınız önlemlerin ardından Nobel almanız gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir şey olmadığına göre ödül olarak bana vurabilirsiniz" dedi.

Şimşek ve portföy yöneticisi daha sonra gülerek ortamdan ayrıldı.

ntvmsnbc.com 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde