Bakan Şimşek'den İstikbal'e sürpriz ziyaret

Bakan Şimşek'den İstikbal'e sürpriz ziyaret

İstanbul Mobilya Fuarı İSMOB 2015'in açılışını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstikbal standını ziyaret etti...

Bakan Şimşek'den İstikbal'e sürpriz ziyaret
16px
24px
27.01.2015 15:55
ABONE OLgoogle
Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER tarafından organize edilen, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise alanında 3'üncü büyük fuarı olan İSMOB 2015 bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da bu yıl 11'incisi düzenlenen İSMOB'un açılışına; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, mobilya sektöründen girişimciler ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erem, CEO'su Şenel ve MOSDER Başkanı Doğan ve MOSFED Başkanı Güleç’in konuşmaları ile başlayan açılış töreninde, Türkiye'nin 2023 vizyonunda, mobilya sektörünün yükselen değer olmaya devam ettiği mesajı verildi.

Türkiye'nin her alanında dünyanın en iyisi olma hedefini mobilya alanında da sürdürmesini övünçle karşıladığını söyleyen Vali Şahin, "İstanbul, kongre turizmi ve fuar alanları olarak dünyanın merkezi haline gelmiştir. Eminim ki bunu geliştirerek devam ettirecektir. Bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek fuarın ülke ekonomisine bereket getirmesi temennisinde bulundu.

İSMOB'un Türkiye mobilya sektörünün dışa açılan kapısı olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Şimşek de, "Geçen sene İSMOB ile 500 milyon dolarlık bir ciroya ulaşılmış, bu yıl ki hedef 650 milyon dolar. Umarım birkaç sene içinde bu hedefimiz 1 milyar dolarlık iş bağlantısına çıkacaktır" diye konuştu.

Gelecek tasarım ve inovasyondadır

Bakan Şimşek, "Yakın dönemde tasarım desteğine başlayacağız. Bu sektörün geleceği tasarım ve inovasyondadır. Eğer bir sektör dünya ile rekabet edecekse AR-GE ve tasarıma bugünden değer vermelidir. Biz mobilya sektörünü Türk ekonomisinin lokomotifi ve istihdam kapısı olarak görüyoruz. Bu sektörden çok daha büyük pay alabilmemiz için, kayıt dışının önüne geçerek kurumsallaşmamız gerekiyor" diyerek fuarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören sonunda İSMOB 2015 fuarını açan Bakan Şimşek ve Vali Şahin ile beraberlerindeki heyet fuar alanında bulunan firmaların standlarını ziyaret ederek bereketli kazançlar diledi.

Bakan Şimşek fuarı gezerken Boydak Holding bünyesindeki İstikbal standını da ziyaret etti. Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Bakan Şimşek'e 1966 yılında yapılan ilk koltuğu gösterdi..



Memduh Boydak, "Bu koltuk 1957'de işe başlayan İSTİKBAL'İN 1966'da ürettiği koltuk, ben henüz dünyaya gelmeden" diyerek bu fotoğrafı paylaştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde