Bakan Şimşek de Davos'a gitmiyor

Bakan Şimşek de Davos'a gitmiyor

Başbakan Erdoğan ve Babacan'dan sonra Şimşek de Davos'a gitmeme kararı aldı

Bakan Şimşek de Davos'a gitmiyor
16px
24px
15.01.2010 12:13
ABONE OLgoogle

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2009 yılında merkezi yönetim bütçe giderlerinin 267,3 milyar 733 milyon lira, bütçe gelirlerinin 215,1 milyar lira, bütçe açığının ise 52,2 milyar lira olarak gerçekleştiğini söyledi.

Şimşek, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, son makroekonomik gelişmeler ile 2009 yılı Merkezi Yönetim Bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi. Şimşek, 2009 yılı merkezi yönetim bütçe giderlerinin 267,3 milyar lira civarında olduğunu ifade ederek, faiz hariç bütçe giderlerinin 214,1 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise 215,1 milyar lira olarak gerçekleştiğini kaydetti. Bakan Şimşek, bu çerçevede bakıldığında 2008 yılında 17,4 milyar lira olan bütçe açığının bu yıl ise 52,2 milyar lira olduğunu ifade

etti. Bütçe açığının orta vadeli mali programda öngördüklerinin çok altında gerçekleştiğine işaret eden Şimşek, ''Yani yaklaşık 10 milyar lira altında gerçekleşmiştir. Bu da milli gelirin yaklaşık yüzde 1,1'ine tekabül etmektedir. 2009 yılında bütçe açığı orta vadeli mali programda öngördüğümüz gibi yüzde 6,6 olarak değil, gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 5,5'i olarak gerçekleşmiştir'' dedi.

Aralık ayı bütçe gerçekleşme rakamlarına da değinen Şimşek, son aylarda bütçe sonuçlarının beklentilerinden daha iyi bir performans gösterdiğini, özellikle de Aralık ayının öngörülerinden çok daha iyi performans ortaya koyduğunu söyledi. Aralık ayında Merkezi Yönetim Bütçe giderlerinin 27,7 milyar lira, bütçe gelirlerinin 21,9 milyar lira olduğunu kaydeden Şimşek, bütçe açığının ise yaklaşık 5,9 milyar lira olduğunu, faiz dışı açığın 4,8 milyar lira olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Daha önce Davos'a gideceğini belirten Bakan Şimşek, bir gazetecinin sorusu üzerine program değişikliği nedeniyle Davos'a gitmeyeceğini açıkladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde