Bakan Pekcan'dan 'maske fiyatı artışı' açıklaması: 104 bin lira cezası var

Bakan Pekcan'dan 'maske fiyatı artışı' açıklaması: 104 bin lira cezası var

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, halk sağlığı krizini fırsata çevirerek maske fiyatlarına zam yapanlara ilişkin, 'hemen ceza kesmiyoruz, önce savunma alıyoruz' açıklamasında bulundu. Pekcan, haksız zamların 104 bin liraya kadar cezası olduğunu söyledi.

Bakan Pekcan'dan 'maske fiyatı artışı' açıklaması: 104 bin lira cezası var
16px
24px
27.02.2020 10:59
ABONE OLgoogle

Pekin’de yeni koronavirüs salgının başlangıcından bu yana koruyucu maske fiyatlarına 6 defa zam yapan bir eczacı 430 bin dolar cezaya çarptırılırken, Türkiye'de de halk sağlığı krizini fırsata çevirmek isteyen firmalar ortaya çıkmış, maske fiyatlarına zam yapmıştı. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Fiyat artışı yönünde şikayetler var. İnternet üzerinden satışlar olmak üzere toplam 8 firmayla ilgili şikayet geldi. Vatandaşlarımız bize bu şikayetlerini ulaştırabilir. Mobil uygulamamız da var. Haksız fiyat artışı (HFA) bildirimi var. Maskeli vurgun: 2500 Liraya satan var

Şikayet başvuruya bastıkları anda da bilgi paylaşımı var. Ürün ve firmayla ilgili isterlerse fotoğraf da ekleyebiliyorlar" derken, "Biz ticaret bakanlığı olarak burada hemen ceza kesmiyoruz. Önce savunma istiyoruz. Savunmasını alıp gerçekten sebeplerine bakıyoruz değerlendirdikten sonra reklam kurulu tarafından ceza kesilebiliyor. Reklam Kurulu toplantısı 10 marttaydı onu 3’üne çektik. 104 bin liraya kadar cezası var" ifadesini kullandı.

Brexit toplantısı

Pekcan ayrıca, "İngiltere'den gelen heyetle Brexit konusunda bugün 7. toplantımızı yapacağız. Martın ilk haftasında AB'den de bir heyet gelecek" açıklamasında bulundu.

İngiltere'ye geçen yıl 10.9 milyar dolarlık ihracat yapıldığına dikkat çeken Pekcan, "Anlaşmasız Brexit olsaydı, raporlara göre 2.4 milyar dolar, bizim çalışmamıza göre de 3 milyar dolar ihracatımız olumsuz etkilenecekti, özellikle otomotiv, tekstil ve beyaz eşya alanında ancak anlaşmalı Brexit'e doğru gidiliyor. Dün bütün AB büyükelçileri ile bir toplantımız vardı ve çok pozitif geçti. Hem Gümrük Birliği'nin güncellenmesi hem koronavirüs nedeniyle siparişlerin Türkiye'ye kaydırılması, ülkemizin güvenilir, kaliteli tedarikçi konumu vurgulandı. AB ile bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) üzerinde görüşme kararları var. Hem AB Komisyonu hem de İngiltere ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye'nin de AB ve İngiltere'nin STA'larına paralel olarak anlaşma görüşmesi yapmasını, bu süreci beraber görüşmeyi kararlaştırmış bulunuyoruz. İngiltere'den gelen heyetle Brexit konusunda bugün 7. toplantımızı yapacağız. Mart'ın ilk haftasında da AB'den bir heyet gelecek. Süreci yakından takip ediyoruz, inşallah olumlu sonuçlanacak" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde