Bakan Koca: Türkiye'de corona virüs yok diyemem

Bakan Koca: Türkiye'de corona virüs yok diyemem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili olarak yeni açıklamalarda bulundu. Koca, "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi.

Bakan Koca: Türkiye'de corona virüs yok diyemem
16px
24px
10.03.2020 11:48
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs salgınına ilişkin alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada, “Türkiye’de corona virüs var ya da yok demem için tahlil yapmam lazım ancak şu anda bu virüsün Türkiye’de olma olasılığı çok yüksek” dedi.

ALINAN ÖNLEMLERİ SIRALADI

Fahretttin Koca ayrıca, “Biz İran'la erken dönemde hemen sınırları kapattık. 23 Şubat'ta kara ve hava dahil olmak üzere kapattık. İran'la çok yoğun bir trafiğimiz var. Tam zamanında aldığımız karar, 20 bin İranlı'nın Türkiye'ye giriş yapmamasını sağladı. İtalya'da olma sebebi de gemide 30 kadar hastanın evlerine gönderilmiş olması. Hastalık varken karantinada uygulanmadı” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS YOK DİYEMEM"

 

 

Koca sözlerine, "İtalya önlem almadı, Avrupa'da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa önlem almamak da ısrarcı. Almanya, Fransa ve İsviçre daha büyük sorunlar yaşayacak. Bizim de Avrupa'yla ilişkimiz çok yoğun. İran'la kapıları kapatmamış olsaydık, hastalık bizde de yayılacaktı. Bu salgının hala Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Ben Türkiye'de corona virüs yok diyemem. Henüz tespit edilmiş bir vaka yok ama. Tespit edilmiş bir coronavirüs vakası yok. Bir gün sonra da çıkabilir, sonra da çıkabilir. Bu yüzden bizim bu dönemde küresel sorunla ulusal mücadele etmemiz gerek" diyerek devam etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde