Bakan Kaya'dan Hollanda dönüşü ilk açıklama: Dün gece aniden OHAL ilan edildi

Bakan Kaya'dan Hollanda dönüşü ilk açıklama: Dün gece aniden OHAL ilan edildi

Bakan Fatma Kaya, dün Hollanda'da yaşanan olayları anlattı. Çok kaba ve sert bir muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Kaya, "Dün gece aniden OHAL ilan edildi" dedi.

Bakan Kaya'dan Hollanda dönüşü ilk açıklama: Dün gece aniden OHAL ilan edildi
16px
24px
12.03.2017 10:10
ABONE OLgoogle

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye dönüşü sonrası açıklama yaptı.

Kaya, "Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak Avrupa'ya seçmenlerimizle buluşmak üzere gittim. Bir bakan olarak bir ülkede, konsolosluk binasına giderken izin almak gerekmiyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçmenlerimizle buluşmak ve onlara 16 Nisan'da neler geleceğini anlatmak için gittim. Konsolosluğa 30 metre kadar bizi durdurdular. Konsolosumuzun da bizim yanımıza gelmesine izin verilmedi. Saatlerce bu şekilde engellendik ve sadece Almanya'ya onlar eşliğinde gidersek çıkmamıza izin vereceklerini söylediler. Demokrasiden bahseden Hollanda'da acı bir deneyim yaşadık. Maslahatgüzarımız gözaltına alındı, korumalarım gözaltına alındı. Almanya sınırında bir polis merkezine götürüldük, çok kaba ve sert bir muameleye maruz kaldık" dedi.

Hollanda'dan büyük terbiyesizlik! Bakan Betül Sayan Kaya sınır dışı edildi

'Dün gece OHAL ilan edildi'

Bakan Kaya, "Kadın haklarından konuşan Hollanda'nın bir kadın bakana böyle davranması çok çirkin ve bu olayı yaşamak da çok trajikomik. Daha sonra Almanya'ya geçerek, uçağa bindik ve buraya geldik. Hollanda'da dün gece tüm özgürlükler askıdaydı. Bizimle buluşmak isteyenlere atlarla, köpeklerle saldırıldı. Basın mensuplarına saldırıldı. Dün gece aniden OHAL ilan edildi" diye konuştu.

Hollanda polisi protesto düzenleyen Türklere saldırdı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde