Bakan 'İstanbul'u tutamıyoruz' dedi, İmamoğlu 'sokağa çıkma kısıtlaması' istedi

Bakan 'İstanbul'u tutamıyoruz' dedi, İmamoğlu 'sokağa çıkma kısıtlaması' istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Hükümetten, kademeli, kontrollü bir sokağa çıkma konusunda bir çalışma bekliyoruz. Gerekli adımlar atılmazsa, gelecekte hayal kırıklığı yaşanacağı aşikar' dedi

Bakan 'İstanbul'u tutamıyoruz' dedi, İmamoğlu 'sokağa çıkma kısıtlaması' istedi
16px
24px
26.03.2020 11:40
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutlak izolasyonun şart olduğunu söylerken, "Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz. En sert tedbir yasakla olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir?" açıklamasında bulunmuştu.

HER GÜN 1 MİLYON İNSAN DOLMUŞ VE TAKSİ KULLANIYOR

Bakan Koca'nın açıklamalarını ardından gündeme ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarında yolcu sayısının yüzde 80 oranında düştüğünü ancak taksi ve dolmuş gibi kullanımlarla beraber hâlâ 1 milyondan fazla insanın her gün toplu taşımayı kullanmasının büyük bir risk teşkil ettiğini kaydetti. Sağlık Bakanı Koca: İstanbul’u tutamıyoruz, ille de devletin sokağa çıkma yasağı getirmesi mi gerekiyor?

İSTANBUL İÇİN KONTROLLÜ KISITLAMA İSTİYORUZ

İmamoğlu, İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlaması isterken, "Türkiye genelinde olmasa da en azından İstanbul için, hükümetten, kademeli, kontrollü bir sokağa çıkma konusunda bir çalışma bekliyoruz. Bu konuda biz de yardıma hazırız. Tekrar altını çizeyim, Türkiye için olmuyorsa, en azından İstanbul için kontrollü bir kısıtlama bekliyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde