Bakan, İDO ortağına böyle yanıt verdi: Biz onlara dava açtık mı..

Bakan, İDO ortağına böyle yanıt verdi: Biz onlara dava açtık mı..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İDO'nun Osmangazi Köprüsündeki indirimi uluslararası tahkime taşıması sonrasında "Onlar da indirim yaptı ama biz mahkemeye taşımadık. Onların sözleşmesiyle bizimkinin ilgisi yok" yanıtını verdi.

Bakan, İDO ortağına böyle yanıt verdi: Biz onlara dava açtık mı..
16px
24px
16.01.2017 13:07
ABONE OLgoogle

İzmit Körfezinin köprüden ve denizden geçişini sağlayan iki şirket mahkemelik olmuştu.

Osmangazi Köprüsünden geçiş fiyatında yapılan yüzde 26'lık indirimi uluslararası tahkime taşıdı. Souter, sözkonusu indirimin sözleşmelere aykırı olduğunu iddia etti.

İndirim sonrasında Osmangazi Köprüsünden geçiş ücreti 88.75 liradan 65 lira 65 kuruşa indirilmişti. BU karar sonrasında İDO da feribot geçiş ücretlerinde yüzde 25 indirim yaptığını ilan etmişti. Buna göre Köprüden 65.6 liraya geçmek mümkünken; feribotla araçların tek geçişi 45 lira, gidiş-dönüş 80 lira olmuştu.

Dev proje mahkemelik oldu, İngilizler dava açıyor

BAKAN YANIT VERDİ: İKİ SÖZLEŞMENİN BİRBİRİYLE İLGİSİ YOK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuyla ilgisi soruya, "İDO'nun sözleşmesiyle bizim Osmangazi Köprüsünün sözleşmesi arasında bir bağ yok. Bu iki sözleşmeyi birbirine bağlamak doğru değil.  Onlar indirim yaptılar, diye biz dava açmadık" dedi.

Otoyol A.Ş yetkilileri de iki sözleşme arasında bir bağ olmadığını belirterek,  İDO özelleştirme ihalesinin 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Osmangazi köprü ihalesinin ise 2009 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını anımsattılar. İki sözleşme arasında bir bağ bulunmadığını söylediler.

İDO, Osman Gazi'ye dava açmıştı: Bakanın tepkisi ne oldu?

2011 YILINDA TAMAMI ÖZELLEŞMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirilmesi Nisan 2011'de yapılmış ve ihaleyi  861 milyon dolarlık teklifiyle Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde