Bakan: Gereken yapılacak, İlahiyatçılar: Caiz değil

Bakan: Gereken yapılacak, İlahiyatçılar: Caiz değil

quest.net sitesinin 'titan' lduğu yönündeki iddialara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son noktayı koydu.

Bakan: Gereken yapılacak, İlahiyatçılar: Caiz değil
16px
24px
14.03.2010 10:21
ABONE OLgoogle

Zenginlik vaadiyle Türkiye'de özellikle gençlerden para toplayan quest.net sitesinin 'titan' benzeri bir yapılanma içinde olduğu yönündeki iddialara Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son noktayı koydu.  
 
Bakan Şimşek, "Bu sistemle ilgili gereken neyse yapılacak." dedi. İlahiyatçılar da böyle bir sistemin caiz olmadığını belirterek, yapılanma içinde çok sayıda kişinin mağduriyetinin söz konusu olduğunu dile getirdi. Gelişmekte olan ve üçüncü dünya ülkelerini kendine hedef seçerek milyonlarca dolar para toplayan sistemin Türkiye ayağı da sonlanmak üzere.

Gelen şikayetler üzerine Sanayi Bakanlığı'nın ardından Maliye Bakanlığı da harekete geçti. Dün Afyonkarahisar'da konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sisteme dahil ettiği kişilerden topladığı milyonlarca doları ülke dışına çıkaran quest.net'le ilgili gereken çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mali Suçları Araştırma Kurulu ve Sanayi Bakanlığı gibi kurumların alanlarıyla ilgili gerekli tüm girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Maliye Bakanı'nın açıklamasının yanında sistem üyelerine bir kötü haber de ilahiyatçılardan geldi. quest.netçilerin "Biz Ahmed Şahin hocadan ve Diyanet'ten fetva aldık." ifadelerine Ahmed Şahin tepki gösterdi. Bugüne kadar kendisinden bu konuda üç dört defa görüş istenildiğini belirten Ahmed Şahin, sistemin caiz olduğuna yönelik bir beyanatının olmadığını söyledi. Şahin, vatandaşlardan bu tür oluşumlara karşı daha dikkatli olmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem de başkalarının zarar görmesi söz konusu olduğundan dolayı sistemin caiz olmadığını belirtti. İslam dininin temelinde insanlara zarar vermemenin bulunduğunu ifade eden Yeprem, titan benzeri yapılanmada başkalarının zarar görmesinin söz konusu olacağından tasvip etmediklerini belirtti. Yeni Şafak Gazetesi yazarı ilahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman da 'Network marketing' isimli köşe yazısında böyle bir işlemin caiz olmadığını söyledi

Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde