Bakan Fakıbaba: Bu toprakların zengin çocukları olacağız

Bakan Fakıbaba: Bu toprakların zengin çocukları olacağız

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim bu kadar zengin topraklarımız var. Biz zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Biz zengin toprakların zengin çocukları olacağız" dedi.

Bakan Fakıbaba: Bu toprakların zengin çocukları olacağız
16px
24px
13.10.2017 15:23
ABONE OLgoogle

Yozgat’a bir dizi etkinlik için gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin en büyük meyve bahçelerinden biri olan ve vatandaşların arazilerini toplulaştırma yöntemiyle birleştirerek 5 bin 345 dekar alanda oluşturduğu Kadışehri Kabalı Meyve Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Göreve geldiği günden itibaren böyle bir projenin hayalini kurduğunu söyleyen Bakan Fakıbaba, “Göreve geldiğim günden beri hayal etiğim olay buydu. Genelde insanlar 3-5 dönümle tarım yapmaya çalışıyorlar. Oysa dünyaya baktığınızda insanlar en az 5-6 bin dönümde en küçüğü bin dönümde tarım yapıyor. Burası örnek bir yer, parselleri birleştirmişler. Yine mal sahipleri tapuları kendi ceplerinde burası bir işletme. Eskiden buradan insanlar 1 lira kazanırken şimdi 10 lira kazanıyor. Eskiden burada köyden kente göç varken şimdi İstanbul’dan bu köye göç var. Gelirinde artış var, temiz bir yaşam var, sigortası var. Ayrıca Yozgat’ın üretmiş olduğu elmanın toplam miktarı 15 bin ton sadece bu köy de 4 bin tonu üretiliyor. Eğer biz gerçekten tarımda akıllı bir şekilde üretimi birleştirirsek bizim ihracatımız patlayacak. Bu elmada, şeftalide, buğdayda, baklagillerde ve hayvancılıkta da böyle olacak” dedi.

Gerçekleştirecekleri projeler sayesinde zengin toprakların zengin çocukları olacaklarını da vurgulayan Bakan Fakıbaba, “Örnek olsun diye her ilden 3 köy düşünüyoruz. Köyün analizine, köyün durumuna göre bazısı zeytin bahçesi, bazısı tahıl, bazısı hayvancılık olur duruma göre Tarım Bakanlığı olarak destekleyeceğiz ve üretimi birleştireceğiz. Benim Avrupa'dan hiçbir farklılığım yok hatta daha fazla zenginliğimiz var. Bizim bu kadar zengin topraklarımız var ve ben şunu söylüyorum. Biz zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Biz zengin toprakların zengin çocukları olacağız. Bizim hedefimiz bu. 2012’den 2017’ye kadar müthiş işler yapılmış. Ama bizim daha yapacak çok işimiz var. 2023 hedefleri çok önemli. Bu hedefler arasında Türkiye’nin birçok yerinde köylerden şehre göç olmayacak, şehirlerden köye göç olacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde