Bakan Ersoy'un ilk göz ağrısı... Bursa'nın şampiyonu kim oldu?

Bakan Ersoy'un ilk göz ağrısı... Bursa'nın şampiyonu kim oldu?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 45. kez düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde 5 ayrı kategoride 59 ödül sahiplerini buldu. En fazla ihracat yapanlar kategorisinde birinci Tofaş, ikinci Oyak Renault ve üçüncü Bosch Sanayi oldu.

Bakan Ersoy'un ilk göz ağrısı... Bursa'nın şampiyonu kim oldu?
16px
24px
26.12.2018 09:17
ABONE OLgoogle

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 45. kez düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. İş dünyasının gurur gecesinde 5 ayrı kategoride 59 ödül sahiplerini buldu.

İhracat kategorisinde birinci Tofaş, ikinci Oyak Renault ve üçüncü Bosch Sanayi oldu. Kurumlar Vergisi kategorisinde birinci Pro Yem olurken, Bursagaz ikinci, Contitech Lastik de üçüncü sırada yer aldı. Gelir Vergisi kategorisinde birincilik ödülünü Muharrem Yılmaz, ikincilik ödülünü Şükrü Karagül, üçüncülük ödülünü ise Mehmet Celal Gökçen aldı. Törende ayrıca Vergi Özel Ödülleri kapsamında 6 isme ve Sektör Liderleri kategorisinde de 23 firmaya ödül verildi.

Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa Büyürse Türkiye Büyür" inancıyla 6 yıl önce kurallara uyan değil kural koyan bir Bursa hedefiyle yola çıktık.  Kentin ortak aklı ile Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bütünleştirdiğimiz bu süreçte, 40’ı aşkın makro projeyi hayata geçirdik” dedi.

“Bursa Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı”

“Sadece kentimizin ve bölgemizin değil, Türkiye'mizin ekonomi tarihine geçecek TEKNOSAB projemizle ülkemizin sanayi dönüşümünde liderliği üstlendik” diyen BTSO Başkanı Burkay, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla üretimdeki niteliğin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın yapılan çalışmalarla Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısını son 4 yılda 5 kat artırmayı başardığını belirten Burkay, “İhracatta 14 milyar dolar barajını aşarak rekor seviyeye ulaştık. Türkiye’mizin lokomotif kenti Bursa, 137 milyar TL’lik ekonomik büyüklüğe ulaştı. Bursa’mızın 10 bin 800 kilometrekarelik toplam yüzölçümü içerisinde binde 8’lik paya sahip olan sanayimiz, Gayri Safi Milli Hasıla'ya yüzde 45’lik katkısıyla kent ekonomimizin hedeflerinde sürükleyici güç oldu. Orta- yüksek teknoloji yoğunluklu üretim oranımızı Türkiye ortalamasının 2 katı olan yüzde 52’ye yükselttik. Bursa’mızın ekonomi tarihine geçen projelerle birlikte Bursa’mızın ülkemize sağladığı katma değeri daha da yüksek seviyelere hep birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın yakaladığı örnek başarıların altında iş dünyası temsilcilerinin azmi ve heyecanının yattığını ifade eden Burkay, “‘İnadına üretim, inadına ihracat’ anlayışıyla zorlukları cesaretle atlatan iş insanlarımız her türlü övgüye ve takdire layıktır. İlham verici başarı hikayeleri yazan tüm firmalarımızı ve iş dünyası temsilcilerimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. Bizler, dün olduğu gibi bugün de yarın da kentimizi ve milletimizi daha müreffeh hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Uludağ'a turlar düzenliyordum"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bursa'nın kendisi için özel bir yeri olduğunu söyleyen Ersoy, "Ben iş hayatına ilk atıldığım kentlerden birsidir Bursa. Ben eskiden  Uludağ'a turlar düzenliyordum. Bursa, bütün altyapısıyla turizm için gerekli tüm olanaklar sahip. Sadece doğru bir planlama ve programla tekrar eskisi gibi hız kazandırıp ilerlemesini sağlamak gerekiyor. Bununla ilgili gerekli istek, hırs ve azmi de Bursalılar da görüyorum. Hızlı bir şekilde bizden istedikleri talepleri yerine getireceğiz. Özellikle Uludağ konusunda bir talepleri var. Kapadokya için düşündüğümüz bir alan başkanlığı sisteminin Uludağ'a da uygulanması konusunda bir talep var. Bunu da hızlı bir şekilde değerlendirip inşallah 2019'un başında sonuçlandıracağız" dedi.

BTSO’nun sektörlere yönelik hayata geçirdiği projelerle ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını kaydeden Ersoy, “BTSO yönetim kurulumuz, Ankara’da gerçekleştirdiğimiz buluşmada Bursa ekonomisi ve turizmine yönelik önemli projelerini aktardı. Sayın Başkanımızın daveti üzerine Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde sizlerle bir araya geldik. Bursa, çok hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir. Bursa tarihi, doğası ve termal kaynaklarıyla turizm noktasında Türkiye’nin yüksek potansiyel taşıyan sayılı şehirleri arasında” diye konuştu.  

5 ayrı kategori 59 ödül

Törende ‘Gelir Vergisi’, ‘Kurumlar Vergisi’, ‘İhracat’, ‘Vergi Özel Ödülleri’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde 59 ödül sahiplerini buldu. Bursa iş dünyasının gurur gecesinde ödüller BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur’un yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın tarafından takdim edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde