Bakan Ergün ilk bursu hangi kurumdan almış?

Bakan Ergün ilk bursu hangi kurumdan almış?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, öğrenciyken ilk bursu hangi kurumdan almış?

Bakan Ergün ilk bursu hangi kurumdan almış?
16px
24px
05.08.2011 12:49
ABONE OLgoogle

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ekonominin bir bütün olduğunu, bunları birbirinden ayırmanın imkanı bulunmadığını ifade ederek, ''İşi bir bütün halinde görmemiz icap ediyor, biz bütün halinde görmeye devam ediyoruz'' dedi. 

     Ergün, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ergün, bakanlıktaki kabulde yaptığı konuşmada, İTO'nun Türkiye'nin en büyük ticaret odası özelliğine sahip olduğunu ve Türkiye ekonomisinin hemen hemen yarısının döndüğü bir alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.
     İTO'nun uluslararası ilişkilerinin de son derece güçlü olduğunu belirten Ergün, odanın olanaklarını üniversite ve Türkiye'deki teknoloji, özellikle de savunma sanayindeki gelişmeler için değerlendirmesinin ayrıca öneme sahip olduğunun altını çizdi. 

     Öğrenciliğinde ilk bursunu İTO'dan aldığını anlatan Ergün, ''İTO ile böylesine derin diyebileceğimiz bağlarımız var. Burslarda fena değildi o zaman evden aldığımız harçlıktan daha iyi bir noktadaydı'' dedi.
     Bu dönem ticaret bakanlığı hüviyetini Gümrük ve Ticaret bakanlığına devrettiklerini anımsatan Ergün, şunları söyledi: 

     ''Fakat ekonomi bir bütün, bunları birbirinden ayırmak imkanı yok. İşin finansal boyutu ne kadar önemliyse, işin teknoloji boyutu ne kadar önemliyse, işin üretim boyutu ne kadar önemliyse bunların iç ve dış pazarlarda satılması boyutu da, ticaret boyutu da bu kadar önemli. Bir tanesi eksik olsa öteki çok fazla bir anlam ifade etmeyecek. O nedenle bunları organizasyon olarak, odaklanma olarak belki farklı yapılar şeklinde değerlendirebiliriz. Ama işi bir bütün halinde görmemiz icap ediyor. Biz bütün halinde görmeye devam ediyoruz. Bugün bakanlığımız bünyesinde ticaretle ilgili konular olmaması bu konuya uzak kalacağımız, artık bu konuyla ilgilenmeyeceğimiz anlamına gelmez. Çünkü odaklandığımız konu şudur; Türkiye önümüzdeki dönemde ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünler üreten ve bu ürünleri dünya pazarlarına satan bir ülke olacak. Çünkü biz bir taraftan bilgiyi teknolojiye, onu yüksek katma değerli üretime dönüştürürken, öbür taraftan bunun ülkede ve dünya pazarlarında yer alması son derece önemli olacak. Eğer dünya pazarlarında yer almayacaksa bu teknoloji ve bu teknolojik ürünler, bu yüksek katma değerli ürünler ne olacak? Dolayısıyla işin bütünlüğünü her zaman muhafaza edeceğiz ve dikkate alacağız.'' 

     Ergün, İTO'nun yurt içi ve yurt dışı fuar ile değişik organizasyonlarının bakanlığınca dikkatle takip edilerek desteklenecek organizasyonlar olacağını söyledi. 
     
     İTO BAŞKANI YALÇINTAŞ
     
     İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da Ergün'ün Sanayi Strateji Belgesi gibi çok önemli, Türk endüstrisinde devrim yapacak bir çalışmaya imza attığını ifade ederek, ''İnanıyorum ki bu dönemde bilim dalında, teknoloji dalında Türkiye'nin ileriye gitmesi için özel sektörün önünü açacak birçok başka yeniliğe de imza atacaksınız'' diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde