Bakan Coşkun yeniden iş dünyasına dönüyor

Bakan Coşkun yeniden iş dünyasına dönüyor

Başbakan Erdoğan tarafından aday gösterilmeyen Bakan Coşkun, iş dünyasına geri dönüyor

Bakan Coşkun yeniden iş dünyasına dönüyor
16px
24px
21.07.2007 10:24
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, veda ziyaretlerini sürdürüyor.

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Coşkun, hem yeni yaşamıyla ilgili ipuçları verdi hem bakanlık dönemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bakanlık koltuğundan 'başı dik' olarak ayrılacağını söyleyen Coşkun, “Herkes zamanı gelince ayrılmasını bilmeli. Bana, 'Ali Abi sen biraz istirahat et' dediler. Ben de 'Olur' dedim ama istirahat etmeyeceğim yeniden iş dünyasına dönüyorum” dedi.

BÜROSUNU AÇACAK

Bir süre Ankara'dan ayrılma niyetinin olmadığını söyleyen Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar oğlumla süregelen işlerimiz vardı. Ankara'daki büroyu kapatmıştık. Orayı yeniden devreye sokacağız. Ama beni arayan TOBB'da da bulabilir. Bundan sonra da İş dünyasına ağabeylik yapacağım. Ayrıca, aktif siyaseti de şu an için bırakmıyorum, sadece aktif bakanlığı bırakıyorum. Meclis'in aritmetik yapısı yeni kararlarıma yön verecek.”

ZAMAN YETMEDİ

4.5 yıllık icraatını da değerlendiren Coşkun, gerçekleştirmek istediklerinin tümü için zamanın yetmediğini belirterek şunları söyledi: “10 yeni yasa tasarısı Başbakanlık'ta bekliyor. İkisi de Meclis gündeminde. Yeni dönemde bunların ivedilikle yürürlüğe gireceğini ümit ediyorum. Meclis mutlaka rekabet gücünü artırıcı çalışmalara destek vermeli.” Ömer Bolat da, Almanların “Elektro Ali”, Başbakan'ın “Kobi Bakan”, MÜSİ- AD'ın “Ali Ağabey” diye hitap ettiği Coşkun'un, son 4.5 yıl içinde ekonominin büyümesinde, orta ölçekli işletmelerin sorunlarının çözülmesinde büyük katkısı olduğunu belirterek, “Bundan sonra da başımızın üstünde yeriniz var” dedi.

Mehmet Canıtatlı/Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde