Bakan Canikli topu İSO’ya attı

Bakan Canikli topu İSO’ya attı

Gümrük Bakanı Canikli, bakanlığına ait binaların deprem analizleri için 3 milyon lira ayırdıklarını söyledi. İstanbul’daki binalarının İSO’ya olduğunu, deprem planını onların yapması gerektiğini söyledi.

Bakan Canikli topu İSO’ya attı
16px
24px
02.05.2015 09:04
ABONE OLgoogle
Bakanlığının afet yönetim planına ilişkin bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli 2015 yılı için bakanlık bütçesinden bina analizleri için 3 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Canikli, İstanbul’da deprem güçlendirmesi yapılmayan ve bakanlığa bağlı olan binalarda meydana gelecek olaylarda sorumluğun İstanbul Sanayi Odası’nda olduğunu belirtti. Bakan Canikli, İstanbul’da bakanlığına ait olan depreme dayanıklılık tespiti yapılan bina sayısına ilişkin ise bilgi vermedi.
 
CHP’DEN SORU ÖNERGESİ
 
Olası depremde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kamu hizmetinin aksatılmaması için afet karşısında hazır planı olup olmadığı konusu CHP tarafından Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Bakan Canikli’ye, “Deprem planı varsa hangi sürede faaliyete geçebilir? Bakanlığınıza bağlı kamu kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Bakanlık tarafından İstanbul’da depreme karşı önlem almak için ne kadar ödenek ayrılmış ne kadarı harcanmıştır? İstanbul’da deprem güçlendirmesi yapılmayan ve bakanlığa bağlı olan binalarda meydana gelecek olaylarda sorumlu kim olacak?” diye sordu.
 
“SORUMLULUK İSO’DA”
 
Önergeye yazılı yanıt veren Nurettin Canikli, Aralık 2013’te yürürlüğe giren “Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği” çerçevesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının destek çözüm ortağı bakanlıklar’ arasında yer aldığını kaydetti. Bakan Canikli şöyle dedi: Bakanlığımız görev ve sorumlulukları çerçevesinde, afet ve acil durum hallerine yönelik hizmetleri yerine getirecektir.

İstanbul ili Beyoğlu ilçesinde bulunan “İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü” ek hizmet binası ve laboratuvarında deprem performans analizi yaptırılmıştır.

Bakanlığımızın ilişkili kuruluşu Rekabet Kurumunda İstanbul İrtibat Bürosu olarak kullanılmakta olan ofisin mülkiyeti İstanbul Sanayi Odasına ait olup, olası bir deprem ve diğer afet eylem planlarına ilişkin yapılması gerekenler ile tüm sorumluluk İstanbul Sanayi Odasına aittir.”

Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2014 yılı yatırım bütçesinden “muhtelif etüt proje işleri” projesinde yer alan 2.000.000 TL ödenekten İstanbul’daki ek hizmet binasının yapı performans analizi ve deprem dayanım analizi için toplam 41.300 TL harcandığını bildirdi. Canikli, 2015 yılı “Etüd-Proje” ödeneğinin ise 3 milyon lira olduğunu kaydetti.
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde