Bakan Bayraktar: İstanbul'u köpürteceğiz

Bakan Bayraktar: İstanbul'u köpürteceğiz

Bayraktar, "İstanbul'u köpürtmek istiyoruz" dedi. Gifford da "Anlatılanlara göre, Türkiye'deki müteahhitlik firmalarından hisse almam gerekli" dedi

Bakan Bayraktar: İstanbul'u köpürteceğiz
16px
24px
20.03.2013 15:33
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Londra'nın finans merkezinden sorumlu temsilcisi City Belediye Başkanı Lord Alderman Roger Gifford ve Birleşik Krallık heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, İstanbul Finans Merkezi'nin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.

Londra, ABD ve çeşitli yerlerdeki finans merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını anlatan Bakan Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi'ni, Ataşehir'de araziye uyarak, yaklaşık 700 bin metrekare alanda oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bakan Bayraktar, konuklarına İstanbul Finans Merkezi'nin maketini göstererek, ''Bu merkez, İstanbul Finans Merkezi'nin bir çekirdeğidir. Daha çeşitli merkezlerde de İstanbul'un tamamının finans merkezi olma özelliğini köpürtmek istiyoruz'' diye konuştu.

Hükümetleri döneminde 14 olan büyükşehir sayısını 30'a çıkardıklarını anlatan Bakan Bayraktar, ''Hem imar bütünlüğünü hem yapılaşma silüetini yeni düzene, yeni anlayışa getirmeye çalışıyoruz'' dedi. Büyükşehirlerde vilayetle belediye sınırlarını çakıştırdıklarını anlatan Bakan Bayraktar, ''Yani büyükşehir belediye başkanı bütün ilçelerin, beldelerin, köylerin imarından, her şeyinden sorumlu olacak'' diye konuştu.
 
'MÜTEAHHİTLİK FİRMALARINDAN HİSSE Mİ ALSAM?'

 Bakan Bayraktar'ın kentsel dönüşümle ilgili sözlerini değerlendiren Gifford'un ''Anlatılanlara göre, Türkiye'deki müteahhitlik firmalarından büyük miktarda hisse almam gerekli'' demesi, gülüşmelere neden oldu.

Bakan Bayraktar ise, ''Davet için teşekkür ediyorum. Londra'ya gittik ama Liverpool'a gitmiyoruz. Trabzonluyum. Trabzonspor, yıllar önce Liverpool'u yenmişti. Belki bize kızmışlardır diye pek gitmek istemiyorum'' şeklindeki sözleri de heyettekileri güldürdü. 


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde