Bakan Arslan’dan flaş Türk Telekom açıklaması

Bakan Arslan’dan flaş Türk Telekom açıklaması

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ana hissedarı Oger'in borçlarını geri ödemekte zorlandığı Türk Telekom'da, hissedarlık yapısının değişebileceğini; sözleşme kapsamında Hazine'nin gereğini yapacağını, önemli olanın şirketin işleyişinin sürmesi olduğunu söyledi.

Bakan Arslan’dan flaş Türk Telekom açıklaması
16px
24px
20.09.2017 12:50
ABONE OLgoogle

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Ankara’da Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi imza töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “(Türk Telekom’da) sahiplik el değiştirebilir, sözleşme kapsamında Hazine veya Hazine temsilcisi olan bizler gereğini yaparız. Zaten bununla ilgili işlemler yürüyor, yürümeye de devam edecek” dedi.

Arslan, önemli olanın Türk Telekom’un işleyişi, üstlendiği görevleri en iyi şekilde yapması olduğunu belirterek “… güzide kuruluşlarından birinin yıpratılmasına izin verme şansımız yok… Türk Telekom’un hisse sahipliğinden kaynaklanan işler Türk Telekom’un işleyişini ve gelişmesini etkileyen işler değil” diye konuştu.

Hazine Türk Telekom’un büyük ortağı Oger'e son uyarısını yaptı!

Lübnanlı Hariri ailesinin, Saudi Telecom Company (STC) ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almış; satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı bir şirket üzerinden yapılmıştı.

4.7 milyar dolar borç! Türk Telekom’un hisseleri satılıyor mu?

Oger satın alma için aralarında Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası’nın da bulunduğu bankalardan kullandığı kredinin her biri 290 milyon dolar büyüklüğündeki Eylül 2016 ve 2017 Mart ayı geri ödemelerini kaçırdı.

Türk Telekom borcunu ödeyememişti: Bankalara yeni teklif

Saudi Oger’in Türk birimi OTAŞ’ın Türk Telekom’da sahip olduğu yüzde 55 hissenin satışında STC ile yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalması halinde, kamunun yeni bir oyuncu ile alıcı olmayı değerlendirdiği yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde