Bakan Albayrak olay yerinde: Elektrikler neden kesiliyormuş?

Bakan Albayrak olay yerinde: Elektrikler neden kesiliyormuş?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "İstanbul'u besleyen 7 tane 380 kw'lik ana omurga hattımız, 20 kilometrelik de bir genişliğin içerisinde yaklaşık bin kilometrekarelik bir alanda tamamı perşembe günü itibarıyla koptu." dedi.

Bakan Albayrak olay yerinde: Elektrikler neden kesiliyormuş?
16px
24px
31.12.2016 20:21
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada "Yaklaşık 50 kilometrelik kuzeyden güneye bir koridor içerisindeki Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'u besleyen 7 tane 380 kw'lik ana omurga hattımız, 20 kilometrelik de bir genişliğin içerisinde yaklaşık bin kilometrekarelik bir alanda tamamı perşembe günü itibarıyla koptu." dedi.

"İçişleri Bakanlığımızla da koordineli bir soruşturma başlattık"

Dün akşam itibarıyla ve bugün bölgedeki elektrik sıkıntısı tamamen ortadan kalktığını belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Doğal koşulların dışında ne gibi sebepler var ile alakalı gelen ihbarlar noktasında İçişleri Bakanlığımızla da koordineli bir soruşturma başlattık." 

Enerji Bakanlığı’ndan elektrik kesintisi açıklaması

Bakan Albayrak işçilere baklava ikram etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Sevindik Mahallesinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da elektrik kesintilerine neden olan arızanın giderilmesi için yüksek gerilim hatlarında çalışan ekipleri ziyaret etti. İşçilere baklava ikram eden Bakan Albayrak, yeni yıllarını kutladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde