Bakan Albayrak duyurdu: 8 Nisan haftasında açıklıyoruz

Bakan Albayrak duyurdu: 8 Nisan haftasında açıklıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisi için 2019 hedeflerinin olumlu sürdüğünü belirterek swap faizleriyle ilgili sürecin ‘normalize olduğunu’ söyledi.

Bakan Albayrak duyurdu: 8 Nisan haftasında açıklıyoruz
16px
24px
29.03.2019 07:04
ABONE OLgoogle

Albayrak, NTV’nin canlı yayına katılarak ekonomideki son gelişmere dair soruları yanıtları.

Bakanın açıklamalarından satır başları şöyle:

*Türkiye ekonomisi, ağustos ayında bu yana çok önemli adımlar attı. Türkiye ekonomisi dengelenme süreci. 2019 hedefleri olumlu cereyan ediyor. 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Dengelenme süreci beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Her anlamda teyakkuzda olmak gerekir. Bölgemiz zor bir dönemden geçiyor. Tansiyonu yukarı çıkarmaya yönelik eylemlere şahit olduk.

Yabancıya borç TL verilmemesi

*Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş diye bir haber çıktı. Dün Bankalar Birliği bununla ilgili bir açıklama yaptı. Merkez Bankası’nın swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu. Borsa bugün dengeli bir gün geçirdi. Dengelenme süreci normal bir şekilde seyrediyor. Türkiye güçlü bir bilanço dönemiyle devam edecek. Türkiye’nin bu süreçte iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum.  

8 Nisan'da açıklayacağız

*8 Nisan haftasında ekonomide atılacak adımları açıklayacağız. Bankacılıkta güçlü bir yapı var. Birçok alanda önemli bir yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomimizi daha ileriye taşıyacağız. Seçimden sonra hal yasası Meclis'e sevk edilecek.

Türkiye insan kaynağı altyapısı olarak çok güçlü.Dünyadaki çarpışmalar yeni fırsatlar getiriyor.

*Bizim için en zor dönem 2018’in son çeyreğiydi. 2019’un ilk çeyreğinde belki pozitif büyüme göreceğiz. En zor dönemi geride bıraktık, 2019 büyüme hedefi konusunda kaygı duymuyorum. Ağustos-Eylül aylarında tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Ciddi bir toparlanma görüyoruz. Ciddi bir toparlanmayla faiz oranları da çok hızlı bir şekilde iyileşecek. Bankacılık sektöründe rahat bir konfor alanına sahibiz.

*İlk iki ayda bütçe hedefinde fazla bir şaşma olmadı. Rekabetçi bir vergi sistemi hayati öneme sahip. Son iki günde döviz mevduatlarından TL’ye dönüş başladı. Her geçen gün daha güçlü bir güven ortamıyla Türkiye, para birimine güvenenleri mahcup etmeyecek, güvenmeyenleri daha fazla mahcup edecek. Yaza doğru cari dengede güzel gelişmelere şahit olacağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde