Bakan Albayrak: Tekstil ve hazır giyim için yeni bir finansman programı hazırladık

Bakan Albayrak: Tekstil ve hazır giyim için yeni bir finansman programı hazırladık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye küçülecek diyorlardı, son bir yılda yaşanan tüm gelişmeler rağmen 2019 yılını son çeyreğinde yüzde 6 büyüme ile kapattık." dedi.

Bakan Albayrak: Tekstil ve hazır giyim için yeni bir finansman programı hazırladık
16px
24px
09.03.2020 12:52
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyondaki kararlı duruş, hedeflediğimiz yüzde 8,5'lik bu yıl hedefini de Allah'ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Albayrak 'Türkiye için değişim başlıyor' programı kapsamında Denizli'deki iş dünyası ile bir araya geldi.

Albayrak, "Güçlü şekilde ayakları yere sağlam basan bir ülke noktasındayız. Bu daha başlangıç, daha da iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye küçülecek diyorlardı, son bir yılda yaşanan tüm gelişmeler rağmen 2019 yılını son çeyreğinde yüzde 6 büyüme ile kapattık.

Ocak ve şubat rakamları çok iyi geldi, bununla birlikte de son çeyrek rakamından çok daha iyi bir ilk çeyrek büyüme rakamı gelecek.

Son PMI rakamı son 2 yılın zirvesine çıktı.

Halihazırda dünya negatif ayrışırken biz pozitif ayrışan ülke konumuna geldik. Türkiye tüm göstergelerde pozitif ayrışmaya devam ediyor.

Koronavirüsle ilgili tedbirlerimizi erkenden aldık.

VERGİ AFFI HAKKINDA

'Vergi affı geliyor' yalan haberleriyle bütçe rakamlarını sekteye uğratmaya çalışıyorlar."

"Yeni bir finansman programı hazır"

"Ülkemiz ekonomisi için istihdam, katma değer ve ihracata bağlı olarak tekstil ve hazır giyim sektörünün desteklenmesi amacıyla yeni bir finansman programı hazırladık." diyen Albayrak, "Sektör değer zinciri içerisinde yer alan, ham madde üretiminden perakende ticarete kadar tüm tekstil ve hazır giyim faaliyetlerini kapsayan genel bir paket hazırladık. İmalatta 60 ay vadeli sabit %9 faizli kredi veriyoruz. Ticarette 9 aya kadar anapara ödemesiz kredi imkanı sunulacak. İşletme ve yatırım kredisi olarak ikiye ayırdık." şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde