Bakan Albayrak: Ben çok rahatım siz de rahat olun!

Bakan Albayrak: Ben çok rahatım siz de rahat olun!

Bakan Albayrak, “Bol döviz, bol gelir, bol istihdam süreci var. Ben çok rahatım, halkımızın da bu anlamda rahat olması lazım" dedi.

Bakan Albayrak: Ben çok rahatım siz de rahat olun!
16px
24px
13.05.2019 06:53
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu, gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı.

Berat Albayrak çok sayıda mesaj verdi ama bunlardan özellikle dördü dikkate değerdi. Albayrak ilk olarak kamu bankalarının bir destekleme paketi açacağını söyledi. son zamanlarda kamu bankalarının dövize dolar satarak müdahale ettikleri söylentileri yürürken şimdi de reel sektöre yönelik bir destek operasyonunda da yer alacakları ortaya çıktı.

KAMU BANKALARI BU KEZ REEL SEKTÖRÜ KURTARACAK 

Albayrak, 3 kamu bankasıyla imalat ve ihracat sektörünü destekleyecek bir paket açıklayacaklarını belirterek, “Uzun vadeli, Türk lirası bazlı, düşük maliyetli, Türkiye’nin ithalata bağımlılığıyla ilgili sektörlerde üretim kapasitesini pozitif etkileyecek bir paketi mayıs, haziran gibi açıklayacağız. İthalatı düşürürken, ihracatı destekleyeceğiz. Finansal anlamda çok önemli adımlar attık, atıyoruz. Yakın dönemde ATM’lerin ortak işletilmesiyle ilgili lansmanımız olacak. Kamu bankalarımızla başlayacağız, özel bankalarımız da girmek istiyor. Ortak ATM işletmeciliğiyle 1 milyara yakın tasarruf sağlayacağız.”

EMEKLİLİK SİSTEMİ BU YIL DEĞİŞECEK

Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik mimarisi ortaya koyacaklarını dile getiren Albayrak, bu yıl emeklilik sisteminde reform niteliğinde değişimler gerçekleştireceklerini söyledi.

“RAHAT OLUN BEN RAHATIM”

Albayrak, turizm sektöründe de rekor kırılacağına işaret ederek, “Bol döviz, bol gelir, bol istihdam süreci var. Ben çok rahatım, halkımızın da bu anlamda rahat olması lazım. Son dönemde oluşturulmaya çalışılan negatif algılara karşı gerçek resmi ortaya koymamız lazım.” diye konuştu.

“DÖVİZ KURLARI ESKİSİNE GÖRE VATANDAŞI AZ ETKİLİYOR” 

Döviz kurlarındaki dalgalanmanın vatandaş üzerindeki olumsuz etkisinin eskiye göre daha az olduğunu ifade eden Albayrak, daha yoğun Türk lirası merkezli bir süreç hedeflediklerini söyledi. Dalgalanmaların özellikle ithalat firmalarını etkilediğine işaret eden Albayrak, turizmde, tarımda, cari dengede çok daha pozitif bir sürece girildiğini kaydetti.

Reel sektörün son 8-10 aydır zor bir süreç geçirdiğine değinen Albayrak, sektörün daha rekabetçi olması noktasında vergi mimarisi için çalışmaların devam ettiğini, vergi konseyi ile bu çerçevede önemli adımlar attıklarını anlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde