Bahçeşehir Koleji’nde flaş hisse satışı

Bahçeşehir Koleji’nde flaş hisse satışı

Eğitim sektöründen çıkacağını açıklayan ABD’li özel yatırım fonu Caryle’ın Bahçeşehir Koleji’ndeki yüzde 48 hissesi, Enver Yücel’in oldu.

Bahçeşehir Koleji’nde flaş hisse satışı
16px
24px
01.07.2016 04:39
ABONE OLgoogle
Eğitim sektöründen çıkacağını açıklayan ABD’li özel yatırım fonu Caryle’ın Bahçeşehir Koleji’ndeki yüzde 48 hissesi, Enver Yücel’in oldu. Yücel böylece kurucusu olduğu kolejin tekrar tamamına sahip oldu. 

ABD’li ünlü özel yatırım fonu Caryle, 2011’de satın aldığı Bahçeşehir Koleji’ndeki yüzde 48 hissesini, okulun kurucusu Enver Yücel’e sattı. Caryle böylece eğitim sektöründen çıkarken, Yücel de tekrar Bahçeşehir Koleji’nin tamamına sahip oldu. 

Bahçeşehir Okulları eski bir öğretmen olan Enver Yücel tarafından kurulan bir eğitim zinciri. İzmir’de Uğur Dersaneleri ile temeli atılan Bahçeşehir Okulları, son yıllarda hızlı bir büyüme yaşadı. 2011’de eğitim sektörünün cazip hale gelmesiyle yabancı fonların da ilgisi arttı.

Caryle 2011’de Yücelle ortak oldu. Ancak 4.5 yılın yatırım için yeterli olduğunu düşünen Carlyle, nisan ayında Bahçeşehir Okulları’ndaki hisselerini satacağını açıkladı. Caryle, ilk teklifi çoğunluk hissesine sahip olan ve satış önceliğine sahip Enver Yücel’e yapmıştı. Yücel de hisseleri almak istediğini söylemişti. Yaklaşık üç ay süren satış sürecinde masaya oturan ortaklar dün anlaştı. 

Satış kararının sonuçlanmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ile anlaşmanın detaylarını konuştuk. Hüseyin Yücel, 4.5 yıl önce halka açılma kararı aldıkları sırada birçok fonun ortaklık için kapılarına geldiğini aralarından ABD’li yatırım fonu Carlyle’ın teklifini olumlu bulduklarını hatırlattı. Fonun yüzde 48 hisseyle azınlık olarak ortak olduğunu ve bu süreçte önemli bir finansman desteği sağladığını belirten Yücel, eğitim öğrenim ayağının ise ise Enver Yücel’in sorumluluğunda yürütüldüğünü dile getirdi.

310 MİLYON DOLAR YATIRIM

Ortaklık başladığında 18 olan kampüs sayısının 69’a, 1300 çalışan sayısının 5200’e, 11 bin olan öğrenci sayısının da 53 bine çıktığını belirten Yücel, yatırımlarda büyük bir ivme kazandıklarını kaydetti. Anlaşma konusunda önceliğin kendilerinde olduğunu ve kendilerinin hisseleri almalarının daha doğru olduğunu düşündükleri için masaya oturduklarını kaydeden Yücel, satış rakamını açıklamadı ancak iki tarafı da memnun edecek bir rakamda buluştuklarını anlattı.

Yücel, şunları söyledi:“Ne kadar büyüdüğümüzü ciro rakamları gösteriyor. 2011’de 94 milyon TL olan ciromuz bugün 800 milyon TL oldu. Halka açılacağız" 

Yeni dönemde büyümeye devam edeceklerini de anlatan Yücel, 310 milyon dolar yatırım yapacaklarını dile getirdi. Bu rakamın yarısını öz sermayeden karşılayacaklarını yarısını ise halka açılarak karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Yücel, 5 yıllık büyüme planlarını şöyle açıkladı:“69 kampüs sayımızı 100’e, çalışan sayısını 8.500’e çıkaracağız. Yurtdışında planlarımız var. ABD’de bir kolej satın alacağız. Büyükşehirlerde kampüs sayımız artacak. Güneydoğu’da ise Siirt ve Van’ı da ekleyerek kampüs sayımızı 20’ye çıkaracağız.”
Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde