Bahçeli'den flaş öneri: Üniversiteye giriş sınavını kaldıralım

Bahçeli'den flaş öneri: Üniversiteye giriş sınavını kaldıralım

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TEOG ve üniversiteye giriş sistemlerindeki değişikliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'den flaş öneri: Üniversiteye giriş sınavını kaldıralım
16px
24px
17.10.2017 07:57
ABONE OLgoogle

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TEOG ve üniversiteye giriş sistemlerindeki değişikliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni sistemle ilgili endişeleri olduğunu söyleyen Bahçeli, "Gelin üniversite sınavını tamamen kaldılarım" çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

"Bir düşünceye, bir fikre, bir ülkeye mutlak yöneliş ancak sadakat ve samimiyetle adanmasını bilen yüksek vasıflı insanların işidir. Bunun en sağlıklı yollarından birisi de milli nitelikli eğitim sistemidir" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

"Eğitim ve öğretimin niteliği önemlidir... İhanetin karşısında bir taraf değilsek gereçeklerden kaçamayız. Geleceği planlamanın mecburyetini inanıyorsak tarihi görevlerimiz erteleyemeyiz. Geleceğimizden tasarruf edip gençlerimizn ümitlerini boşa çıkaramayız.

Denge ve milli hassasiyetle eğitim alanındaki beklentileri karşılayamayız. Milli eğitim istikbal demektir ve istiklalin güvencesidir.

MUTABAKAT ÇAĞRISI

Milli eğitim sistemindeki karmaşa acilen çözülmelidir. Arayışlara bir mutabakatla son verilmelidir. Yaşadığımız onca kiriz, sıkıntı ve açmaz aslında milli eğitim sistemindeki zaafiyetlerden türemiştir. Sürekli sistemle oynamak mahsurludur, politika değiştirmek yanlıştır. Her hükümetin ve siyasi itidarın bir eğitim politikası ve hedefleri vardır. Buna anlayış ve saygıyla bakılmalıdır. Ancak her bakan değişikliğinde farklı bir uygulamaya kapı açılıyorsa durup düşünmemiz de kaçınılmazdır.

Artık milli eğitim sistemindeki ağırlaşan meseleleri kapsayıcı ve kalıcı şekilde ele alıp gidermek asıli, acil ve elzemdir. TEOG’un kaldırılmasından sonra üniversite sınav sisteminde de dğişlikliğe gidilmiştir. Böylelikle YGS ve LYS kaldırılmışltır. Sadece isim bazında değişiklkik olmamıştır...

Ayrıntılara girmeden söylemek isterim ki, sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıları maalesef son bulmuş değildir; ilave sorunla doğmuştur. Yeni sistemin oturması zaman alacaktır...

"GELİN ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM"

Üniversiteye girişte getirilen sistemin fayda sağlayacağına yönelik endişelerimiz var... 

Gelin üniversite sınavıı tamamen kaldıralım... Anadolu'nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım.

Ağır hastalıklar pansuman tedavilerle bitmeyecektir. Değişikliklerle günü kurtarmak belki mümkündür ama yarınları kaybedeceğimiz kesindir... 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde