Bahçeli'den Cumhur İttifakı açıklaması: ''Sırtımız dönük kapımız örtük''

Bahçeli'den Cumhur İttifakı açıklaması: ''Sırtımız dönük kapımız örtük''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Cumhur İttifakı çevresinde vızır vızır fitne kazısı yapanlara hem sırtımız dönük hem kapımız örtüktür. Cumhur İttifakı Türk milletinin takdiri ve ufuk bayrağıdır.

Bahçeli'den Cumhur İttifakı açıklaması: ''Sırtımız dönük kapımız örtük''
16px
24px
01.05.2019 12:16
ABONE OLgoogle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile 16 Nisan referandumunda kurdukları, 31 Mart yerel seçimlerinde de sürdürdükleri Cumhur İttifakı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. "Cumhur İttifakı Türk milletinin takdiri ve ufuk bayrağıdır" diyen Bahçeli, "Fitne kazısı yapanlara sırtımız dönük, kapımız örtüktür" ifadesini kullandı.

MHP lideri, Cumhur İttifakı'na ilişkin değerlendirme yaptı.

"MHP ile AK Parti arasında soğukluk veya mesafe varmış gibi iddialarda bulunanların mayası bozuk, mizacı bulanık, maksadı belalıdır" diyen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel tercihi Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır. Cumhur İttifakı’nın hisarlarında acaba gedik açar mıyız diye dört bir koldan üzerimize gelenlere karşı ne tavizimiz ne de tamahımız olacaktır" ifadesini kullandı.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Cumhur İttifakı manşetlerle kurulmamıştır. Cumhur İttifakı çürük ve kiralık aydınların telkinleriyle var olmamıştır. Cumhur İttifakı Türkiye karşıtlarının tesiriyle de hayat bulmamıştır. 15 Temmuz gecesi yeşeren, 7 Ağustos Yenikapı’da yükselen, 16 Nisan Halkoylamasında hedefleri çizilen, 24 Haziran seçimlerinde birlikteliğini perçinleyen, 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkan Cumhur İttifakı Türkiye’yi geleceğe taşımalıdır. Bizim temel tercihimiz, milli ve stratejik hedefimiz budur.

'MHP İSTANBUL'DA SEÇİMLERİN YENİLENMESİNDEN YANADIR'

Başka ittifak arayışlarına kuşkusuz ihtiyaç yoktur. Kaldı ki buna gerek de olmayacaktır. 29 Nisan sendromunu canlı tutup partimizden açıklama geleceğini söyleyen, ittifakın biteceğini ifade eden akıl ve ahlak fukaraları bir kez daha duvara toslamışlardır. 31 Mart seçimleri öncesi 'Kürdistan’da kazanacağız, batı da AK Parti ile MHP’ye kaybettireceğiz' diyen bölücülerle Türkiye İttifakı nasıl sağlanacaktır? Coğrafi ve bölgesel düzeyde ittifak arayışlarının sonu bize göre mahsurlu, tehlikelerle doludur."  Devlet Bahçeli: Erdoğan'la şu an kanka halindeyiz

Bahçeli, "MHP'nin temel tercihi Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır. '2023 Lider Ülke Türkiye' amacına sonuna kadar sadığız" dedi.

İstanbul seçimlerine de değinen Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul'da seçimlerin yenilenmesinden yanadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği (kesin) karar uzadıkça doğal olarak spekülasyonlar çoğalmakta, karşılıklı atışma ve anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, "MHP’ye küstahça eyalet hatırlatması yapan, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler arasına nifak sokmak için mücadele eden dönek ve köksüzlerin FETÖ ve PKK’yla aynı kareye girmeleri rezalettir, hezimettir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde