Bağımsız adaya dolandırma infazı

Bağımsız adaya dolandırma infazı

İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu'nun infazının arkasında yatan neden ortaya çıktı

Bağımsız adaya dolandırma infazı
16px
24px
18.07.2007 04:27
ABONE OLgoogle

Şeyranlıoğlu'nun düğün salonunu 1 milyon YTL'ye iki ayrı kişiye sattığı ve kaparoyu vermeyince de öldürüldüğü iddia edildi..

İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu, önceki gün saat 20.00 sıralarında Çay TV'de bir programa katıldıktan sonra cipiyle giderken Kemerburgaz yolunda saldırıya uğradı. Cipine 15 kurşun isabet eden vekil adayı hastaneye kaldırılırken öldü. Yanındaki özel kalem müdürü Derya Uçar, sürücü Yakup Aydın ve Savaş Memiş yaralandı.

Kızı Öznur Şeyranlıoğlu yara almadan kurtuldu. Polis saldırganların ciple kaçtığını belirledi. Piyalepaşa Bulvarı'nda ele geçirilen cipte Şeyranlıoğlu'nun eski ortağı olan ve olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Fuat D. (39), Bayram D. ve Fahrettin Y. (31) gözaltına alındı. Fuat D.'nin yeğeni olduğu belirlenen Bayram D.'nin eski Nizam-ı Alem Ocakları İstanbul İl Başkanı ve Alperen Güvenlik şirketinin sahibi olduğu öğrenildi. İfadeler doğrultusunda aralarında tetikçi olduğu iddia edilen Mustafa K.'nın da bulunduğu 7 kişi daha yakalanırken, 3 kişi aranıyor.

İKİ KİŞİYE SATMIŞ
Dolandırıcılık ve sahte çekle suçlanan, bir daireyi çok sayıda kişiye satan, 2001'de bacaklarından kurşunlanarak Alibeyköy Barajı kıyısına atılan Şeyranlıoğlu'nun öldürülmesi de yine çifte satıştan kaynaklandı.

İddiaya göre, çok borcu bulunan ve seçim çalışmaları yüzünden para sıkıntısı çeken Şeyranlıoğlu, sahibi olduğu 2 düğün salonundan birini satılığa çıkardı. Buket Düğün Salonu'nu 1 milyon YTL'ye almak için zanlılar kaparo verdi. Ancak salonun başkasına da satıldığını öğrenen zanlılar 3 gün önce bağımsız adayın bürosuna çiçekle ziyarete giderek, ya tapunun devrini ya da kaparonun fazlasıyla iadesini istedi. Şeyranlıoğlu ise gelenleri dövdürdü.

Soruşturma sürerken adayın Meclis'e girmek için AK Parti ve DP'ye başvurduğu, reddedilince bağımsız aday olduğu öğrenildi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'de bağımsız aday Tuncay Şeyranlıoğlu'nun, suikast sonucu öldürülmesinden üzüntü duyduğunu açıkladı.

Ali Balcı/Müslüm Sarıyar/Zülfikar Ali Aydın/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde