Bağdat Caddesi’nde dengeleri değiştiren şirket

Bağdat Caddesi’nde dengeleri değiştiren şirket

Bağdat Caddesi’ndeki eski binaları yıkıp yeni kimliğine kavuşturan firma hangisi?

Bağdat Caddesi’nde dengeleri değiştiren şirket
16px
24px
29.06.2012 14:23
ABONE OLgoogle

İstanbulluların gündeminde bir süredir kentsel dönüşüm de önemli bir yer tutuyor. Gerçi bu anlamda henüz somut bir adım atılabilmiş değil. Ancak bazı semtler doğal olarak dönüşüyor. Bunların başında da Kadıköy’deki Bağdat Caddesi ve civarı geliyor. Bağdat Caddesi’ndeki eski binaları yıkıp yeni kimliğine kavuşturan firmalardan biri de Denge İnşaat Mimarlık...

Mimar Mesut Geniş ve mühendis Ziya Denizoğlu tarafından 1997’de kurulan Denge, halen Bağdat Caddesi ve civarında halen 6 proje yürütüyor. Kat karşılığı ve yüzde 20-25 arsa payıyla inşa edilen bu projeler 7 ila 16 katlı binalardan oluşuyor. 60’a yakın daireden 20’si için ön satışlar yapılmış. Bu değerli semtteki dairelerin metrekaresi 7 bin 500-8 bin dolardan satılıyor.

Denge İnşaat’ın bir başka ilginç yönü de binaları adreslerindeki numaralarıyla isimlendirmesi. Şaşkınbakkal’daki Denge Kaşaneler 5, Erenköy’deki Denge Kantarcı Rıza 29, Denge Ömerpaşa 51, Suadiye’deki Denge Vapuryolu 13, Sahrayıcedit’teki Denge Sahra 22 gibi...

Öğrendiğimize göre Denge İnşaat, Suadiye’deki Vapuryolu Sokak’ta yeni bir projeye daha başlamak üzere. Henüz ruhsat aşamasında olan bu proje, Leyla Apartmanı’nın yerine 16 katlı yeni bir bina yapımını içeriyor. Bu bina şirketin Vapuryolu’ndaki ikinci projesi olacakmış.

Denge İnşaat’ın Ataşehir’de ise ağırlıklı olarak 1+1 home ofislerden oluşan 56 konutluk bir proje daha yaptığını belirtelim. “Denge Ataşehir” adıyla anılan projeye, mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Rusya ve Gürcistan’dan da talepler geldiği belirtiliyor.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde