Babasından İran'a 'Sarraf' baskısı

Babasından İran'a 'Sarraf' baskısı

Zarrab’ın ailesi, İran’da milletvekillerini defalarca arayarak Zencani dosyasında Rıza Zarrab isminin yer verilmemesini istemiş.

Babasından İran'a 'Sarraf' baskısı
16px
24px
07.05.2015 08:02
ABONE OLgoogle
Türkiye’de 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı Rıza Zarrab’ın İran’daki ortağı Babek Zencani hakkında Tahran’daki soruşturma devam ederken, ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Rıza Zarrab’ın İran’da yaşayan babası Hüseyin Zarrab’ın, oğlunun isminin Zencani dosyasında yer almasını engellemek için İranlı milletvekilleri ile görüşmek istediği ancak geri çevrildiği öne sürüldü. Baba Zarrab’ın oğlunun isminin dosyada yer alması halinde Türkiye’de de zora düşebileceğinden kaygılandığı belirtiliyor.

İranlı milyarder işadamı Zencani’nin yolsuzluk dosyasıyla ilgili İran meclisinde kurulan araştırma komisyonunun üyesi olan milletvekili Emir Abbas Sultani, Zarrab ailesinin defalarca komisyon üyeleri ile görüşmek için talepte bulunduklarını ancak geri çevrildiklerini söyledi.

İran’ın Tasnim ajansına konuşan Sultani, Rıza Zarrab’ın Zencani’nin “Türkiye’deki aracısı olduğunu” söylerken, “Rıza Zarrab’ın ailesi ve arkadaşları, defalarca telefon açarak Zarrab’ın Türkiye’de baskı altında olmaması için Zencani dosyasında Zarrab isminin zikredilmemesini istediler” dedi. İranlı milletvekili, baba Zarrab’ın bazı kişiler vasıtasıyla haber göndererek kendisiyle de görüşmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini ekledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde