‘Babam benim idolüm, Yahudileri kurtardı'

‘Babam benim idolüm, Yahudileri kurtardı'

İş dünyasındaki performansıyla global ligde Türkiye adına önemli bir bayrağı taşıyan Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent, kendisine rol model olarak aldığı iki isim bulunduğunu açıkladı.

‘Babam benim idolüm, Yahudileri kurtardı'
16px
24px
04.08.2012 06:10
ABONE OLgoogle

Bu isimlerden ilki Muhtar Kent’in babası Necdet Kent, ikincisi ise Coca-Cola grubunun eski başkanı Don Keough.

ABD’li içecek devinin CEO’su Kent, Fox Business adlı televizyon kanalına konuştu. Kent, idolü olan babasının 2. Dünya Savaşı sırasında oldukça riskli bir işe kalkışarak Yahudileri kurtardığı hatırlatıldığında, babasının yaptığından gurur duyduğunu söyledi.

Kent, buralara gelmesinde büyük emeği bulunan babasından öğrendiklerini ise ‘dürüstlük’ ve ‘doğru olanı yapmak’ şeklinde özetledi.

Coca-Cola için oldukça önemli bir isim olan Don Keough’a büyük saygı duyduğunun altını çizen Muhtar Kent, onunla oldukça yakın çalıştığını ve Keough’dan çok şey öğrendiğini anlattı.

Gözlerini kapattığında...

“2012 yılının Coca-Cola tarafında nasıl gittiği” sorulduğunda Muhtar Kent, geleceğe ilişkin oldukça güvenli bir ortamda olduklarını ve uzun dönemli büyüme planlarını yakalayacaklarını açıkladı.

Kent, “geceleri gözlerini kapattığında ne düşündüğü” sorulduğunda ise, Coca-Cola ekosistemindeki 770 bin kişiye atıfta bulunarak aile arasındaki güçlü ilişkiyi sürdürmek olduğunu ifade etti.
 
Savaşta pek çok hayat kurtardı

 
Necdet Kent, II. Dünya Savaşı sırasında Marsilya’da görev yaparken birçok Yahudi’nin hayatını kurtarmasından dolayı ‘kahraman’ olarak adlandırılıyor. 1941-1944 tarihleri arasında Marsilya’da diplomat olarak görev yapan Kent, Yahudiler’in Nazi soykırımdan kurtarılmasına yardımcı olan bir isim. Kent, zorla trenlere bindirilenlerle giderek Alman subayları, yanındakilerin Türk vatandaşı olduğuna ikna ederek kurtardı ve ’Türk Schindler’i lakabını edindi. Necdet Kent 2002 yılında hayatını kaybetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde