Babalar yönetimi çocuklara devretti

Babalar yönetimi çocuklara devretti

Türkiye Müteahhitler Birliği yönetim kuruluna ikinci kuşak damga vurdu. 

Babalar yönetimi çocuklara devretti
16px
24px
07.05.2017 09:56
ABONE OLgoogle

Türkiye Müteahhitler Birliği, 65 yıldır faaliyette olan 136 üyeli bir meslek örgütü. Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmalarını bir araya getiren birliğin üyeleri, yurt içindeki altyapı ve  taahhüt işlerinin yüzde 70’ini gerçekleştiriyor. 115 ülkeye yönelik müteahhitlik faaliyetlerinin yüzde 90’ını da bu şirketler yapıyor.  

Birlik geçen günlerde 32’inci genel kurulunu yaptı ve yeni yönetimini belirledi. Başkan yine Mithat Yenigün oldu ancak yönetim kuruluna ikinci kuşak damga vurdu. 

Nihat Özdemir’in kızı Ebru Özdemir, Erhan Boysanoğlu’nun oğlu Mert Boysanoğlu, Ali Üstay’ın oğlu Murat Üstay, kısa süre önce kaybettiğimiz Mete Bora’nın oğlu Selim Bora, Yılmaz Çebi’nin kızı Süheyla Çebi ve Ersin Arıoğlu’nun oğlu Başar Arıoğlu yeni yönetim kurulunu oluşturan isimler oldu. 

Şirketleri kuran ve uluslararası olmasında özellikle 1980’den sonra emek veren Nihat Özdemir, Hamdi Akın, İbrahim Çeçen, Erhan Boysanoğlu gibi isimlerden oluşan ilk kuşak ise Yüksek Danışma Kurulu’nu oluşturuyor artık.

DEVRETME ZAMANI GELDİ

Yenigün, ikinci kuşağın kendi şirketlerinde yönetimi devralmaya başladığını, bu gelişmenin birliğe de yansıdığını belirtiyor ve şunları söylüyor:

 “Şirketleri ikinci nesillere devretme zamanı geldi artık. Biz yıllarca çocuklarımıza haksızlık etmişiz. Sıfırdan başladık. Zor dönemler geçirdik. Onlar da çekmesin diye hatalar yaptık. Ama artık çocuklarımız her biri başarılı birer iş insanı oldu. Babalarından dolayı değil kendi nitelikleriyle yönetime girdiler. Her biri bir konuda uzman. Örneğin ilk yurtdışı müteahhitlerinden Ali Üstay’ın oğlu Murat Üstay Libya, Tevfik Öz Irak uzmanı. MESA’nın kurucusu Erhan Boysanoğlu’nun oğlu Mert konut konusunda uzman.”   Jale Özgentürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde