Babacan'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Babacan'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin ileri bir demokrasiye sahip olmadığını söyledi.

Babacan'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama
16px
24px
27.07.2014 02:16
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Erdoğan sık sık vurguladığı "Türkiye ileri demokrasi" söylemine karşı çıktı. Erdoğan'ı kızdıracak bir açıklamaya imza atan Ali Babacan, “Maalesef ileri bir demokrasi olduk diyecek konumda değiliz. İleri demokrasi için daha atmamız gereken adımlar var” dedi.

EKONOMİDE YÜKSELMEK İÇİN İLERİ DEMOKRASİYE İHTİYAÇ VAR

Bakan Babacan, Eskişehir’de katıldığı bir iftar programında, demokrasi ve hukuk vurgusu yaptı. Babacan, ekonomide yükselmek için daha çok ileri demokrasiye ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Demokrasimiz sürekli olarak testlenmiş. Hukuk sistemimiz sürekli olarak testten geçiriyor ve ekonomik olarak testten geçiyor” diyen Bakan Babacan, kritik bir dönemde Türkiye’nin demokrasi ve ekonomisiyle 12 yıllık bir yükselme dönemini yaşayıp bundan sonraki hedeflerine doğru nasıl gideceğinin son derece önemli olacağını kaydetti.

İLERİ DEMOKRASİ DEĞİLİZ

Türkiye’nin hem demokraside hem ekonomide beraber yükselmek zorunda olduğuna dikkat çeken Babacan, şöyle dedi:

“Bunlardan birisi geri kalsa diğerini aşağı çekiyor, geride bırakıyor. İşte bunun içindir ki Türkiye de biz çok daha ileri standartlara sahip demokratik sisteme ulaşmak için büyük bir çaba verdik ve veriyoruz. Hala maalesef ‘ileri bir demokrasi olduk’ diyecek koşulda değiliz. Çok önemli adımlar atıldı, sayısız miktarda demokratikleşme paketi hazırladık. Anayasa'mız da defalarca değişikliğe gittik. 2002 yılından bugünü kıyaslandığında demokrasi konusunda gerçekten daha iyi noktaya geldik. Amaileri demokrasi için daha atmamız gereken adımlar var.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde