Babacan'dan "1300 TL'lik" asgari ücret açıklaması

Babacan'dan "1300 TL'lik" asgari ücret açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Babacan asgari ücret vaadinin ne zaman gerçekleşeceğine yönelik belirsizliğe son verdi

Babacan'dan "1300 TL'lik" asgari ücret açıklaması
16px
24px
13.10.2015 15:51
ABONE OLgoogle
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, asgari ücret konusundaki bin 300 lira taahhütlerinin net olduğunu, 2016'da uygulanacağını söyledi. Babacan, TRT Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ali Babacan, AK Parti'nin seçim beyannamesindeki asgari ücret vaadine ilişkin, "Asgari ücret konusundaki bin 300 lira taahhüdümüz nettir ve 2016'da uygulanacaktır" dedi.

Muhalefet partilerinin vaatlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Babacan, şunları kaydetti:

"Maliye ve Kalkınma Bakanlığımızın detaylı analizleri oldu. Açıkladıkları seçim beyannamesinde söz verdikleri vaatlerin detaylı çalışması yapıldı. Bu çalışmalara göre muhalefet partilerinin vaatleri 150 ila 180 milyar lira tutuyor. Yani milli gelirin yüzde 7 ila 9'u arasında bir rakamdan söz ediyoruz. Bizimki yüzde 1 ve bunun tedbirleri alınmış şekilde bir program ve bütçe ortaya koyuyoruz. Diğer siyasi partilerin ortaya koydukları vaatlerle ilgili böyle bir çalışma yok, kaynak da kimse göstermedi."

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soru üzerine Babacan, cumartesi günü Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemiyle karşı karşıya kalındığını belirterek, çok büyük bir acı yaşandığını söyledi. Bunun milletin tümüne yapılan, Türkiye'nin demokrasisine, birlik ve beraberliğine bir saldırı olduğuna işaret eden Babacan, bu zor günlerin milletçe el ele, omuz omuza verilerek atlatılması gerektiğini ifade etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde