Babacan Fenerbank tartışmasına son noktayı koydu

Babacan Fenerbank tartışmasına son noktayı koydu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yıldırım’ın banka rüyasına son noktayı koydu: 2 şart var.

Babacan Fenerbank tartışmasına son noktayı koydu
16px
24px
07.11.2013 05:51
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yıldırım’ın banka rüyasına son noktayı koydu: 2 şart var. İlki sermaye, ki F.Bahçe’nin ciddi borcu var. İkincisi tecrübe ve itibar.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın banka projesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra bir yanıt da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan geldi.

Babacan, Fenerbahçe başkanlığına yeniden seçilen ve “2 ay içinde Fenerbank kuracağız” diyen Aziz Yıldırım’a önemli mesajlar gönderdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine bütçesi görüşmeleri sırasında milletvekillerinin Fenerbank’la ilgili sorularını yanıtladı:

“Prensip olarak söylüyorum. Türkiye’de banka kurmak için 2 önemli şart vardır. Önce 300 milyon dolar minimum sermaye, kaldı ki Fenerbahçe'nin bırakın sermayeyi çok ciddi bir borçluluk durumu var.

MALİ AÇIDAN DEĞERLENDİRDİM

Banka kurmada ayrıca, tecrübe, itibar geçmişte en ufak bir ticari sıkıntısının olmaması gibi ayrı durum var. Dolayısıyla kriterleri tamamladıktan sonra banka kurmak mümkün. Ben F.Bahçe’yi yalnızca mali bilgi açısından değerlendirdim.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde