Baba Koç, neyin peşinde?

Baba Koç, neyin peşinde?

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Başbakan Erdoğan ile Ford Başkanı Alan Mullaly'yi bir araya getirdi

Baba Koç, neyin peşinde?
16px
24px
02.03.2011 08:54
ABONE OLgoogle

Hannover'da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ford Başkanı Alan Mullaly'yi bir araya getiren Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, ardından Cenevre'ye geçerek burada da Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell ile görüştü.

 Koç daha sonra oğulları Ali ve Mustafa Koç, Koç Holding CEO'su Turgay Durak'la fuardaki otomobilleri inceledi.
 
Erdoğan, Ford başkanından daha fazla yatırım istedi
 
Dünya devi Ford'un Türkiye'de 1,2 milyar lirayı bulan yatırımlar başlarken Başbakan Tayyip Erdoğan'la Ford Motor Company Başkanı Alan Mullaly, Almanya'da bir araya geldi.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Ali Koç'un da hazır bulunduğu görüşme, planlananın üzerinde iki saate yakın sürdü.

Görüşmede Erdoğan'ın Ford Başkanı'na Türkiye'deki yatırım tutarlarını artırması, yerlilik oranlarının yükseltilmesi, Ar-Ge konusunda Türkiye'nin rolünün artması gibi konuları gündeme getirdiği öğrenildi. Mullaly'nin ise hem mevcut yatırımlar hem de yeni yatırım kararlarıyla Ford'un Türkiye'ye olan güveninin işbirliğinin ortaya konulduğunu dile getirdiği belirtiliyor. Görüşmede gündeme gelen bir başka konu ise Erdoğan'ın son dönemde her ortamda dile getirdiği Türk otomobil markası geliştirilmesiyle ilgili verdiği bilgiler oldu.

Türkiye'de 1,2 milyar lira tutarında yeni yatırıma start veren Ford Otosan'ın neler yapacağının detayları da netleşmeye başladı. Son olarak yılda 100 bin adet üretilecek yeni bir ticari araç için düğmeye basan şirket, yeni modeli 3-4 yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde