BUGÜN KARAMEHMET GÜNÜ

BUGÜN KARAMEHMET GÜNÜ

Turkcell’in “olağanüstü genel kurulu” bugün saat 15.00’te şirketin İstanbul, Tepebaşı’ndaki merkezinde yapılıyor. Masada tek madde var:

BUGÜN KARAMEHMET GÜNÜ
16px
24px
20.10.2010 06:45
ABONE OLgoogle

Cep telefonu operatörü Turkcell’in “olağanüstü genel kurulu” bugün saat 15.00’te şirketin İstanbul, Tepebaşı’ndaki merkezinde yapılıyor. Masada tek madde var: “Mevcut yönetimin değiştirilerek yerine 3 yıllık yeni yönetimin atanması.”

Turkcell tarihinin en hararetli toplantılarından biri olacak genel kurulla ilgili olarak şirkete yakın kaynakların tahminleri iki noktaya işaret ediyor.

Birinci senaryoya göre İskandinav TeliaSonera Rus Alfa ile yönetimde ağırlığını koyacak, “Başkanlık” için bastıracak. Ardından şirket içinde tüm operasyonlarda etkili bir konuma gelecek. Bu ihtimal gerçekleşirse Karamehmet 17 yılın ardından, kurduğu ve yönettiği Turkcell’de zayıf bir konuma düşecek.

İskandinavlar şirket içinde uzun yıllardan bu yana yürüttüğü savaşı kazanacak. İkinci senaryoya göre Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, diğer ortak Rus Alfa’ya karşı kazandığı davayı öne sürürek şubat sonunda kaybettiği koltuğuna yeniden talip olacak.

Tarafların yönetim toplantısına uzun süreden bu yana ciddi şekilde hazırlandığı, hatta üyelerden daha çok avukatların strateji için hazırlık yaptığı da gelen bilgiler arasında. Bilindiği gibi Turkcell’de 3 ortak da birbirleriyle değişik konularda davalık durumdalar.

TeliaSonera ‘Başkanlık’ koltuğuna talip

Colin Williams Başkan Bağımsız
Bülent Ergin Üye Çukurova
Nazlı Karamehmet Williams Üye Çukurova
Tero Erkki Kivisaari Üye TeliaSonera
Karin Eliasson Üye TeliaSonera
Oleg Malis Üye Alfa
Alexey Khudyakov Üye Alfa

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde