BTP Başkanı Haydar Baş korona virüsünden hayatını kaybetti

BTP Başkanı Haydar Baş korona virüsünden hayatını kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

BTP Başkanı Haydar Baş korona virüsünden hayatını kaybetti
16px
24px
14.04.2020 10:08
ABONE OLgoogle

Haydar Baş ile ailesinden sekiz kişinin corona virüsüne yakalandığı dün açıklanmıştı. Baş'ın yoğun bakıma alındığı kaydedilmişti.

Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Trabzon'un Akçaabat ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, koronavirüs testi pozitif çıkınca dün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi, bu sabah saatlerinde vefat etti.

?Trabzon'un Akçaabat ilçesinde toprağa verilecek

Baş'ın cenazesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi cenaze ekipleri tarafından alınarak aile kabristanlığına defnedilmek üzere Akçaabat ilçesine götürüldü.

?Baş'ın cenazesi bugün ilçenin Sarıtaş mahallesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

Haydar Baş kimdir?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlayan Baş, bu üniversitede göreve başladı. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek 'Profesörlük' unvanını da aynı üniversiteden alan Baş, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Genel Başkanı'ydı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde